Oljefondet fikk en avkastning på 1.580 milliarder kroner i fjor

Oljefondet fikk en avkastning på 14,5 prosent i 2021, som tilsvarer 1.580 milliarder kroner. Dermed slo Oljefondet referanseindeksen.

Saken oppdateres.

Det viser nye tall Oljefondet la fram klokken 10 torsdag.

Fondets avkastning var 0,74 prosentpoeng høyere enn avkastningen på referanseindeksen. Det tilsvarer 76 milliarder kroner.

– Det gode resultatet skyldes først og fremst en meget sterk utvikling i aksjemarkedet gjennom året. Det var positiv avkastning i alle sektorer, men særlig investeringene innen teknologi og finans har gjort det bra. Investeringene innen teknologi fikk en avkastning på hele 30,2 prosent, sier Oljefondets leder Nicolai Tangen i en pressemelding.

Oljefondet hadde en verdi på 12.340 milliarder kroner 31. desember 2021. 72 prosent av fondet var investert i aksjer, 25,4 prosent var investert i rentepapirer, mens resten var investert i eiendom og infrastruktur for fornybar energi.

Avkastningen på aksjeinvesteringene ble på 20,8 prosent, mens avkastningen på renteinvesteringene var på -1,9 prosent.

Microsoft var enkeltselskapet som bidro med mest i avkastning, med 78 milliarder kroner, foran Google-eier Alphabet med 64 milliarder kroner og Apple med 61 milliarder kroner. Også selskaper som Tesla og Nestlé bidro sterkt.

Ifølge E24 er avkastningen tidenes nest høyeste målt i kroner, bare slått av 2019 hvor fondet fikk en avkastning på 1.692 milliarder kroner.

På forsiden nå