Rundt 40 evakuert etter kraftig brann i bygård på Hamar

En bygård i Hamar sentrum er hardt skadd av en brann natt til torsdag. Rundt 40 personer er evakuert på grunn av røyk, og folk i området måtte lukke vinduene.

Saken oppdateres.

Politiet fikk melding om brannen klokka 22.53 onsdag. Det dreier seg om en bygård på hjørnet av Vangsvegen og Grønnegata, som blant annet huser en optikerforretning, skriver Hamar Arbeiderblad.

Brannen rammet to leiligheter. Det er uklart hva som har forårsaket den.

– Det er brent ned et tak, to leiligheter er utbrent, det er skade på en optikerforretning, en urmakerforretning og en pub, forteller operasjonsleder Per Solberg til NTB like etter klokka 5 torsdag.

Hotell ble evakuert

Fire personer er folkeregistrert på adressen. Politiet har fått kontakt med tre av dem, og den fjerde antas ikke å ha vært i bygget.

Røyken som følge av brannen skapte problemer og var ifølge HA synlig flere kilometer unna. Hotellet Astoria og andre nabobygg ble evakuert.

– Vi har ikke fått det nøyaktige antallet, men det er mellom 30 og 38 som er trukket ut av hotellet på grunn av røyk, fortalte Solberg rundt klokka 1.30.

I tillegg ble tre som bor i et nabobygg i kvartalet, evakuert, og det totale antallet er dermed rundt 40, ifølge Solberg.

De evakuerte fikk via Hamar kommune tilbud om plass på et annet hotell i byen.

Etterslokking

Brannvesenet jobbet torsdag morgen med etterslokking og kontroll på stedet.

– Per nå er brannen å betrakte som slokket, og det gjøres etterarbeid for å forsikre at den ikke blusser opp igjen, sier Solberg.

– Det jobbes med å holde kontroll i bygningsmassene som står tett på, legger han til.

(©NTB)

På forsiden nå