Høye laksepriser bidro til gullkvartal for Salmar

Gustav Witzøes oppdrettsselskap Salmar leverer et bedret resultat i første kvartal i år. Forklaringen er rekordhøye priser på laks.

Saken oppdateres.

Selskapet fikk et operasjonelt driftsresultat på 1.262 millioner kroner, mot 627 millioner kroner i første kvartal 2021.

Driftsresultat endte på 1,34 milliarder kroner, opp fra 911 millioner i samme kvartal året før – en resultatvekst på 47 prosent. Driftsinntektene endte på 4,68 milliarder kroner, opp fra 3,18 milliarder kroner i første kvartal i fjor.

– Rekordhøye laksepriser har også bidratt til det sterke resultatet, den gjeldende markedssituasjonen svekker derimot det finansielle resultatet i segmentet salg og industri på grunn av prisnivået på kontrakter. Den underliggende driften i kvartalet isolert er bedre enn foregående kvartaler, sier konsernsjef Linda Litlekalsøy Aase til Dagens Næringsliv.

Salmar, som har hovedkontor på Frøya i Trøndelag, er et av verdens største lakseselskaper, med rundt 1.800 ansatte og en årlig produksjon på drøyt 150.000 tonn laks.

(©NTB)

På forsiden nå