Hund værfast på fjellhylle

Hunden Leon fra Oldedalen i Sogn og Fjordane sitter værfast på en fjellhylle etter å ha flyktet fra høylytte nyttårsraketter om ettermiddagen 31. desember.

Saken oppdateres.

Pyreneerhunden var i hagen da en nyttårsrakett smalt like ved. Leon løp plutselig i full fart, over en meter høy port, og forsvant.

- Av og til har vi hørt bjeff, men på grunn av ekkoet i fjellene har det vært vanskelig å finne ut hvor hunden er, sier matmor Liv Verhaug til Dagbladet.no.

Hun har sammen med ektemannen og fire andre fra bygda lett etter Leon i fjellet hver dag. Torsdag ble Leon observert på en fjellhylle.

- Hylla ligger 400-500 meter over havet. Ingen skjønner hvordan Leon har kommet seg dit. Har han falt ned dit, må det ha vært et veldig stygt fall, forteller hun.

Men skrenten under fjellhylla er for bratt til at noen når fram. Snø og is har dessuten gjort det umulig å ta seg fram via en sti til toppen av fjellet.

To klatrekyndige personer har tilbudt sin hjelp, men lørdag var det så kraftig vind at de måtte gi opp. Først mandag er det ventet bedre vær.

- Jeg vet ikke hvor lenge Leon kan klare seg. Han har en liten hule hvor han kan ligge i le for vinden, og han får i seg drikke ved å spise snø. Men noe mat har nok ikke Leon fått siden han løp hjemmefra, sier Verhaug.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå