Terrorberedskapen i sommer kostet 74,6 millioner

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Regjeringen har fremmet forslag om tilleggsbevilgninger for til sammen 74,6 millioner kroner for å dekke kostnader ved håndteringen av terrortrusselen mot Norge i sommer.

Saken oppdateres.

Store politi- og forsvarsressurser ble satt i sving i sommer etter at PST fikk melding om en konkret terrortrussel mot Norge. Blant annet ble bevæpnet politi satt ut på flyplasser, togstasjoner og grenseoverganger.

– I forbindelse med terrortrusselen i sommer ble beredskapen hevet og tiltak ble iverksatt for å trygge Norge. Dette har jo en kostnadsside. Proposisjonen som vi fremmet i dag, dekker de vesentligste ekstrautgiftene, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Sammen med finansminister Siv Jensen (Frp) foreslår han tilleggsbevilgningene i årets statsbudsjett. De vil gi 61,3 millioner kroner til politiet, 4,6 millioner kroner til PST og 7,5 millioner kroner til Forsvaret for å dekke ekstrautgiftene, blant annet knyttet til overtid, reiseutgifter og tilbakekalling av personell fra ferie. I tillegg skal det bevilges 1,2 millioner kroner for økt helikopterberedskap.

– Som vi varslet i sommer, fremmer vi nå forslag om tilleggsbevilgninger slik at den økte beredskapen ikke skal gå ut over ordinær virksomhet, sier Jensen.

PST holdt pressekonferanse om trusselen 24. juli. Tre dager senere opplyste sikkerhetstjenesten at trusselen var «noe redusert». (©NTB)

På forsiden nå