– Situasjonen er uforandret. Det er som det har vært og forventet når det ikke har kommet noe nedbør, sier sjefgeolog Lars Harald Blikra.

Siste oppdatering av fjellets bevegelser kom klokken 9 lørdag formiddag, og viser det samme som de siste dagene: Bevegelsene i det rasfarlige området i fjellet Mannen i Romsdalen holder seg stabilt på rundt sju millimeter per døgn.

Hver fjerde time kommer det oppdateringer fra målestasjoner på toppen av fjellet.

Les også: Håper skredet går snart

SE VIDEO: Bli med i helikopter over Mannen

OBS-varsel

Søndag er det imidlertid varslet mellom 30 og 50 millimeter nedbør i Åndalsnes-området, noe som kan føre til at fjellet mister festet og 12 000 lastebillass med stein kan rase ut.

– Det vil normalt sett ta en dag eller to før det raser på grunn av nedbøren. Det skjer ikke plutselig, og fjellet vil gi lyd fra seg flere timer på forhånd, sier Blikra.

Ifølge NRK tror meteorologene at regnværet over Mannen blir verre tirsdag enn i helga. I løpet av dagen vil det derfor bli sendt ut et OBS-varsel.

– Ja, slik det ser ut nå, kan den første delen av tirsdagen være den verste perioden, sier meteorolog Anne Solveig Andersen ved Værvarslinga på Vestlandet lørdag formiddag til NRK.

Følger nøye med

Flere gårder ved Lyngheim i Romsdalen er evakuert og jernbanen er stengt ved fjellpartiet nedenfor Mannen. Geologer og meteorologer følger nøye med på bevegelsene i fjellet og værforholdene.

– Det er ingenting annet vi kan gjøre. Vi sjekker manuelt, og har en alarmfunksjon om fjellet plutselig beveger seg mer en et visst antall millimeter. I dag er det ingen endring i beredskapen fra vår side. Vi rapporterer til politi og kommunen, og de styrer håndteringen av beredskapen, sier Blikra.