Har hørt steiner rase fra Mannen i natt

Åndalsnes/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Det har rast steiner fra mannen, hvilket kan være et forvarsel på at steinskredet er nært forestående. Samtidig regner det kraftig i området.

Saken oppdateres.

– Det har vært store bevegelser i løpet av natten i området som er ventet å rase, samtidig registrerer vi regn i målestasjonene på toppen av Mannen, sier vakthavende geolog Jarle Hole ved Åknes/Tafjord Beredskap, nasjonalt senter for fjellskredovervåking til NTB.

Ekspertene tror de store nedbørsmengdene som er ventet i Rauma i Møre og Romsdal tirsdag kan bidra til å utløse raset fra Mannen. Alle synes enige om at det kommer til å skje, men når det kommer til å skje, er det ingen som vet.

– Det er svært vanskelig å si når raset kommer, men det vil skje noe i løpet av kort tid, selv om jeg ikke tør si om det er snakk om 24 timer eller flere døgn, sier Hole.

Mannskaper fra Sivilforsvaret er satt inn for å bistå politiet med avsperring av området rundt fjellmassivet Mannen og for å ha lytteposter i fjellområdet. De meldte natt til tirsdag om at de har hørt lyder av stein som faller fra det rasutsatte fjellpartiet.

Stein som løsner fra et fjellparti i såpass stor bevegelse er klare forvarsler på at det vil komme et ras. (©NTB)

På forsiden nå