Dobbelt så mange kjøpte elbil i Midt-Norge

Antallet nye elbiler som er solgt i Midt-Norge har doblet seg det siste året.

Elbiler blir stadig mer populært i Midt-Norge.  Foto: RUNE PETTER NESS

Saken oppdateres.

Mens 5175 nye elbiler ble solgt fra 1. januar til og med 31. oktober i fjor, er det tilsvarende tallet for i år 15 145 solgte elbiler. Det vil si en økning på 192,7 prosent, viser tall fra Oppysningsrådet for veitrafikk (OFV).

Flest i Trondheim

Tendensen er gjennomgående lik gjennom hele landsdelen. OFV deler opp Midt-Norge i følgende soner: Trondheim, Uttrøndelag, Inntrøndelag og Namdal. Av disse områdene er det Trondheim som troner klart øverst, med 895 solgte nye elbiler så langt i år, mot 252 solgte i fjor, altså en økning på 255,2 prosent.

I Uttrøndelag, Inntrøndelag og Namdal ligger økningen på henholdsvis 90,9, 160 og 141 prosent, og av disse tre sonene er det i Uttrøndelag at det er solgt flest nye elbiler så langt i år, 187 i tallet.

KOMMENTAR: Suksess er blitt elbilens største fiende

Nissan er bestselgeren

Både på landsbasis og i Midt-Norge er det Nissan Leaf som er bestselgeren blant elbiler, etterfulgt av Tesla Model S og Volkswagen Up!

LES OGSÅ: Endelig har de kollisjonstestet Tesla

Bare i oktober ble det solgt 32 Nissan, 2 Tesla og 9 Volkswagen i Trondheim. Tallene kan imidlertid slå noe skjevt ut i forhold til Tesla, ettersom de opererer med lengre leveringstid enn de øvrige merkene. Så langt i inneværende år, har Nissan Leaf solgt i 266 eksemplarer, mens 226 nye Tesla har rullet ut på gatene fra forhandler i Trondheim.

SNIKPARKERING I MIDTBYEN: - Dette er dårlig gjort

På forsiden nå