– Hotellet var livet vårt

Brann-hotellet kommer på «Åndenes makt» på nyåret.

I ett og et halvt år har Dovrefjell hotell vært en familiebedrift, eid av blant andre paret Connie Alexandra Hageløkken og Espen Thoresen. - Vi har lagt ned utrolig mye arbeid i hotellet, og brukt all vår tid på det, sier Hageløkken til adressa.no. 

Saken oppdateres.

– Dette er en stor tragedie for oss, men det kunne gått mye verre, sier Connie Alexandra Hageløkken (25).

Dovrefjell hotell begynte å brenne lørdag formiddag – ett og et halvt år etter at hotellet gjenåpnet som en familiebedrift.

Den midtre delen av hotellet, som blant annet består av resepsjon, er totalt nedbrent. Resten av hotellet skal være røykskadd.

– Dette er en stor tragedie for oss, men det kunne gått mye verre, sier Connie Alexandra Hageløkken (25).

Hun driver og eier hotellet sammen med samboeren Espen Thoresen, hans far Ove Thoresen, hans søster Stina Odden Aspehol og hennes ektemann Hans Jakob Aspehol.

– Ikke bare en jobb

Connie Alexandra Hageløkken kommer fra Trondheim, men flyttet til Dombås i 2007. 24. mai i fjor tok de fem over Dovrefjell hotell.

– Livet som hotelleier og -driver har vært veldig artig og innholdsrik. En helt ny opplevelse, sier Hageløkken til Adresseavisen,

Les også: - Det er trist, for å si det rett ut

Familien er bosatt like ved Dovrefjell hotell. I tillegg har de bolig i selve hotellet.

– Vi har lagt ned utrolig mye arbeid i hotellet, og brukt all vår tid på det. Det har ikke bare vært en jobb for oss, men en livsstil. Hotellet har vært livet vårt, sier Hageløkken.

Før de fem overtok hotellet, var det eid av selskapet Norlandia. De nye eierne la ned en betydelig innsats med å revitalisere det 71 år gamle hotellet. I april i år åpnet de blant annet svømmebassenget, som hadde vært stengt i lang tid. De skal også ha pusset opp flere rom og konferansesalen.

Dette er ikke den første store hotellbrannen på Dombås. I 2007 brant den eldste delen av Dombås hotell ned.

På «Åndenes makt»

Hageløkken var i Trondheim med samboeren og deres sønn da de fikk beskjed om at hotellet og arbeidsplassen deres sto i full fyr. To av hotelleierne var på jobb da de oppdaget brannen.

– Vi reiste hjem igjen med en gang, sier Hageløkken.

Les også: To familier mistet hjemmet i brannen på Dombås

I mars i år var Tv Norge-programmet «Åndenes makt» på besøk på Dovrefjell hotell.

– Programmet sendes på nyåret, sier Hageløkken, som etter avtale med Tv Norge ikke kan kommentere programmet ytterligere.

Usikker fremtid

Hva fremtiden innebærer for dem, vil ikke Hageløkken spekulere i.

– Det er altfor tidlig å si. Vi ønsker at politi og brannvesen skal gjøre seg ferdig med jobben sin før vi tenker på videre planer.

Ved 18-tiden søndag ulmet det fortsatt på brannstedet.

– Det ulmer fremdeles, og det er derfor umulig å komme seg inn på åstedet før over helga, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Ann Karin Sundgården.

Den midtre delen av hotellet, som blant annet huser resepsjonen, er totalt nedbrent.

– Rersten av hotellet har sannsynligvis fått røykskader, sier Sundgården til adressa.no.

Takker for omtanke

Hotelleierne la ut en melding på Facebook hvor de berømmet bygdefolket på Dombås. Hageløkken sier at hun er overveldet av støtten.

Les også: «Det er med tungt hjerte vi i dag står midt i vårt største mareritt»

– Gårdsbrukere og bygdefolket har vært til god hjelp. De har hjulpet med slokking, sikring og vist omtanke. Det er ufattelig hvor gode folk kan være, sier hun, som også retter en stor takk til brannvesenet.

På forsiden nå