Det sier sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen.

- De tolv drapene i Paris er et av de alvorligste angrep på ytringsfriheten vi har sett. Dette er en avskyelig handling, mener Blix.

Advarer mot naivitet

Sjefredaktøren er sjokkert over det brutale angrepet på redaksjonen i Paris, men tviholder på prinsippet om å verne om ytringsfriheten.

- Vår kultur setter ytringsfriheten høyt, og det er uhyre viktig å holde på den selv med det tragiske som skjedde i Paris. Alle som jobber med medier og verner om ytringsfrihet er sjokkerte og rystet over at dette skjer med en slik brutalitet. Dette minner oss om at vi ikke må være naive.

- Må ha mål og mening

Blix mener det nå er viktigere enn noen gang å ikke la det herske tvil om hva vi mener om ytringsfriheten. Adresseavisen redaksjon er selv blitt utsatt for trusler etter at en karikaturtegning sto på trykk. Det førte til økt sikkerhetsnivå i lokalene på Heimdal.

- Det er de som ikke liker det vi gjør og utnytter det til sin agenda. Men vi skal selvsagt ikke publisere ting for å vise at vi tør. Det må hele tiden være mål og mening bak det vi gjør, understreker Blix.

Redd for ytringsfrihetens kår

Sjefredaktøren er bekymret over utviklingen og viser til situasjonen i den danske avisen Politiken.

- Vi trenger ikke gå lenger enn til vår samarbeidspartner i Danmark før vi ser hvor alvorlig situasjonen er. De har lenge tatt sine forholdsregler. Jeg synes det er betenkelig når mediehus ser ut som en festning.

Blix er bekymret for ytringsfrihetens kår og minner om at året 2014 var et av de verste når det gjelder antallet drepte journalister

- Vi er heldigvis ikke utsatt for denne type voldstrusler, og det er selvsagt lett å si og mene noe om dette så lenge det foregår langt unna oss.

- Hvor går grensen mellom det å tenke sikkerhet for sine ansatte og det å verne om ytringsfriheten?

- Man må alltid ta høyde for at noe kan skje. Det går ikke å sette en rett grense her. Vi har hatt skarpe tegninger og kommentarer på trykk etter at noen har brukt ytringsfriheten til å true med vold. Det er det mange som ikke liker, sier sjefredaktør Arne Blix.