Muslimsk organisasjon fordømmer terrorangrepet

Oslo (NTB): Den muslimske organisasjonen og reformbevegelsen Ahmadiyya Muslim Jamaat fordømmer på det sterkeste onsdagens terrorangrep mot satireavisa Charlie Hebdo i Paris.

Saken oppdateres.

– Selv om det fremdeles er uklart hvem som sto bak, tar vi som muslimsk organisasjon sterk avstand fra slike barbariske handlinger. Vår medfølelse og sympati går til ofrenes familier og andre berørte, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

Organisasjonen understreker at terrorhandlinger som den som rammet Charlie Hebdo i Paris, fører til smertefulle lidelser, ikke bare for den franske nasjon, men for alle fredselskende mennesker.

– Hendelser som disse er til skade for enhver av oss og leder til økt intoleranse i en stadig mer polarisert verden. Det er derfor meget viktig at vi alle, både religiøse og ikke-religiøse, uavhengig av nasjonalitet og etnisitet, står sammen om å fordømme slike handlinger for hva de er, nemlig barbarisk terrorisme, heter det videre i uttalelsen som er signert imam Haroon Chaudhry i Baitun-Nasr-moskeen i Oslo.

Ahmadiyya Muslim Jamaat oppmuntrer blant annet til dialog mellom ulike trosretninger, forsvarer islam gjennom argumentasjon og forsøker å rette opp misforståelser om islam i den vestlige verden. Onsdagens terroraksjon er en handling som fordømmes på det sterkeste av Koranen og er stikk i strid med Profeten Muhammads lære, understreker Chaudry.

– La det være klart at slike terrorhandlinger som vi bevitnet i dag, ikke har noen religion. Det verden mer enn noe annet trenger i dag, er religiøse og sekulære ledere som står skulder ved skulder i en felles front mot hat og intoleranse, understreker imamen. (©NTB)

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå