Nå vil hun lage dop i Norge

Hege Grostad vil produsere LSD og MDMA.

Hege Grostad (29) har vært omdiskutert etter at hun sto frem som sexarbeider og bruker av narkotika.Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Trondheimskvinnen Hege Grostad (29), som har vært aktiv i prostitusjonsdebatten i Norge, sier til VG at hun vil søke om å produsere psykedeliske stoffer.

Sammen med forskerparet Pål-Ørjan Johansen og Teri Krebs har hun etablert foreningen EmmaSofia, som vil samarbeide med et medisinselskap om produksjon av MDMA og psilocybin til bruk i behandling, forskning og andre lovlige formål, skriver avisen.

MDMA er virkestoffet i Ecstasy.

- Spirituelle opplevelser

Grostad, som for noen år siden sto fram som sexarbeider, har tidligere snakket om hvordan hun selv bruker stoffene.

- Jeg leste internasjonal forskning på MDMA og psykedelia, og fikk lyst til å prøve det. Opplevelsene jeg har hatt har vært dypt personlige og spirituelle. Jeg opplevd større klarhet i hvem jeg er, hva jeg vil med livet mitt og har fått nye perspektiver på verden rundt meg, sier Grostad til VG.

Statens legemiddelverk mener imidlertid at deler av argumentasjonen er useriøs.

Står på narkotikalisten

- For å si det slik: Hun og hennes samarbeidspartnere har en meget lang vei å gå, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen.

MDMA og psilocybin står på narkotikalisten i Norge.

- Det betyr at det er meget strenge vilkår både for å produsere og bruke disse stoffene. Terskelen for å få tillatelse til bruke slike stoffer i medisinsk behandling vil være høy, sier Madsen til avisen.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå