Norsk muslimsk ungdom slo fredsring om synagogen

Oslo (NTB-Peter Tálos/Tarje Kramviken): I kampen mot jødehat og antisemittisme møtte godt 1.300 opp for å slå ring rundt synagogen i Oslo.

Saken oppdateres.

– Med dette vil vi drepe fordommer folk har mot jøder, sa en av initiativtakerne bak markeringen, Zeeshan Abdullah fra trappa foran Det Mosaiske Trossamfunn da markeringen startet 18.30 lørdag kveld.

– Det er overveldende at så mange har kommet. De fleste i hele verden, de vil ha fred. Dette budskapet vil vi også ha ut, sa han.

Åtte muslimske ungdommer og venner tok initiativ for å vise at det finnes andre retninger enn de ytterliggående muslimene. Dette fikk enorm oppslutning. Hånd i hånd dannet de oppmøtte meningsfellene den planlagte ringen rundt jødenes gudshus i Oslo.

– Dette er ikke en markering for å si beklager for det som skjedde i København, men for å vise at vi står sammen med dere. Vi føler den samme frykten som dere og vi vil ta støyten sammen med dere, sa 17 år gamle Hajrah Arshad.

– Vi har vist verdenssamfunnet hva vår religion står for. Vår religion står for respekt for andre, sa hun videre. (©NTB)

På forsiden nå