I april lanserer Candyking miniposer for smågodt. Miniposen skal være et supplement til posene som allerede er på markedet, og vil stå i stor kontrast til dem: Dagens største pose får plass til hele fire kilo smågodt, mens miniposen skal få plass til maks 100 gram.

Les også: 30 middager i én pose smågodt (PLUSS)

- Det er nesten som å dra tilbake til 80-tallet med tanke på posestørrelsen. De er veldig retro, sier daglig leder i Candyking, Patrik Svantesson.

Ti butikker først ute

Dersom det er plass til kun 100 gram smågodt i posen, kan størrelsen sammenlignes med de gamle kremmerhusene som en kjøpte godteri i for noen tiår siden.

Les også: Butikker hadde spor av det som kan være tarmbakterier i smågodthylla (PLUSS)

I første omgang er det ti Rema 1000- butikker i rundt Oslo som får posene. De kommer i butikk like etter påske, så fort Candyking har fått montert stativer for dem. Testing av posene er allerede i gang i Sverige.

God respons i Sverige

- Posene har fått stor oppmerksomhet i Sverige. Det har nok å gjøre med at kundene fikk en retrofølelse. Miniposen et morsomt tilskudd til de vanlige posene, sier Nina N. Hernes, produkt- og markedssjef i Candyking.

Les også: Presser godis-prisene rekordlave

Candyking er den største leverandøren av smågodt til norske dagligvarebutikker, og det er på eget initiativ at de lanserer de små posene.

- Vi har allerede presentert den for noen kunder, og er veldig spente på testresultatet. Hvis posen viser seg å være egnet til kategorien vil vi vurdere å lansere den i hele Rema-kjeden, og presentere det for andre kunder, sier Hernes.

- Praktisk med én størrelse

Nidar mener at det er mest praktisk å ha én standardpose for smågodt, og har per i dag ikke planer om å lansere mindre smågodtposer.

- For å gjøre det enklest mulig for forbruker og butikker, har vi hittil valgt å ha én standard og praktisk papirpose, sier kommunikasjonsdirektør Robert Rønning.

Les også: Kiwi billigst før påske (PLUSS)

Den er på cirka 2,4 liter i volum når den er lukket.

- Posen kan uten problem tilpasses også mindre porsjoner smågodt. Smågodthylla gir valgfrihet og vi opplever at de aller fleste opptrer fornuftig og velger godterimengde ut fra behov. Vår erfaring viser at mange holder seg godt under cirka 350 gram, sier Rønning.

Cirka 10 prosent av godterimarkedet selges i smågodthylla.

- Nidar er en vesentlig større aktør i resten av godterimarkedet, og har en rekke tiltak for å porsjonere godteriet i ulike emballasjestørrelser, sier Rønning.

100 gram smågodt dekker ikke en gang bunnen på dagens største smågodtpose fra Candy King. Innholdet i posen til venstre veier over 3,8 kilo. Den nye smågodtposen får ikke plass til stort mer enn godteriet i posen til høyre. Foto: Candyking