NTNU gleder seg over fusjonspartnerne

NTNU har 400 flere søkere i år enn i fjor. Men prorektor Berit Kjeldstad gleder seg kanskje enda mer over fusjonspartnerne.

Prorektor Berit Kjeldstad ved NTNU gleder seg over framgang hos fusjonspartnerne. 

Saken oppdateres.

I 2016 slår NTNU seg sammen med høyskolene i Ålesund, Gjøvik og Sør-Trøndelag. De som har søkt seg til studier på disse fire utdanningsinstitusjonene, har visst at de skal avslutte utdanningen ved et sammenslått NTNU.

–Vi ser at alle tre høyskolene vi skal slå oss sammen med, har flere søkere enn i fjor, sier NTNUs prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad.

– Det lover godt for nyskapningen. Kjeldstad tror de nye studentene har fått med seg at det nye NTNU kommer til å være et godt sted å studere, og tror økningen har sammenheng med fusjonsplanene.

LES OGSÅ: Sju prosent flere vil studere ved Hist

Flere muligheter ved nye NTNU

–Vi kan jo håpe og tro det. Det nye sammenslåtte NTNU gir flere muligheter til å studere videre etterpå. Nå kan de ta bachelor i Ålesund, Gjøvik eller i Trondheim. Deretter blir det flere muligheter for å ta en master innenfor NTNU-systemet, mener Kjeldstad.

LES OGSÅ: Rekordsøkning ved «NTNU-Ålesund»

LES OGSÅ: «NTNU-Gjøvik» øker sterkt

NTNU har fremdeles Industriell Økonomi inne på topp-ti-listen i Norge. Men Kjeldstad slår fast at en økning på 400 søkere blant de over 1200 søkerne til NTNU er en liten endring hos storebroren blant fusjonspartnerne.

LES OGSÅ: Dette er de ti mest populære studiene i Norge

Nedgang på petroleum

Kjeldstad er på egne vegne skuffet over at det er færre søkere til petroleum. Hun tror det har sammenheng med situasjonen i oljebransjen med oppsigelser.

–Vårt svar er at dette er misforstått. Vi har tro på spesialister og er ikke redd for at det ikke skal bli arbeid for folk med spesialkompetanse innen olje. Vi kommer til å drive med olje- og gass i lang tid framover.

Yrkeslærerutdanningene har i mange år slitt med å få nok søkere til at det er forsvarlig å opprettholde studietilbudet. I år er det flere søkere til disse studiene.

–Vi skulle gjerne ønsket oss enda flere søkere til yrkesfaglærerutdanningene, men i år greier vi å fylle opp plassene, sier Kjelstad.

173 vil bli lektor i kroppsøving

Hun syns det er positivt for NTNUs del at realfag og teknologi også i år opplever en søknadsøkning. I tillegg er hun fornøyd med at humaniora har stabilisert seg og at det ikke lenger er nedgang der. Hun nevner også som gledelig at flere vil studere arkitektur ved NTNU.

Fra neste semester har NTNU et nytt studietilbud, lektorutdanning i kroppsøving og idrett. Kjeldstad er godt fornøyd med de 173 søkerne som har det som førstevalg.

På forsiden nå