Politiet etterforsker to russevoldtekter

Russen ga politiet nok å gjøre natt til 1. mai. En 18-årig russegutt er pågrepet i en av to voldtektssaker som etterforskes.

Saken oppdateres.

Den 18 år gamle gutten er pågrepet etter at en 19-årig russejente anmeldte en voldtekt i Tønsberg. Jenta hadde tatt kontakt med legevakta og fortalt at hun hadde blitt voldtatt. Hendelsen skjedde i nærheten av et sted hvor flere russ hadde vært samlet, opplyste Vestfold politidistrikt natt til fredag.

Politiet forteller at de pågrep den mistenkte 18-åringen på stedet. Saken vil bli etterforsket videre på dagtid fredag.

Ingen pågrepet i Oslo

Også i Oslo satte politiet i gang etterforskning etter at en jente på russetreffet på Tryvann anmeldte en voldtekt.

– Det har vært en situasjon hvor en fornærmet har anmeldt en voldtekt. Hun ble kjørt til legevakt. Vi har sikret spor og er både på Tryvann og på legevakten med patruljer, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

Kriminalvakten rykket ut til Tryvann etter at de fikk melding om den angivelige voldtekten, men hadde tidlig fredag morgen ennå ikke pågrepet noen som mistenkes for hendelsen, får NTB opplyst.

Vold og støy

Det har for øvrig vært en rekke meldinger fra landets politidistrikter om voldshendelser, bråk, støy og forsøpling natt til 1. mai, og i mange av meldingene er russen involvert.

– Politiet har mottatt et tjuetalls klager på støy fra russen i hele Vestfold, opplyser Vestfold politidistrikt.

– Vi har hatt elleve rene jobber der russ er involvert. Det er omtrent som forventet, og generelt har det vært en del bråk. Dette har vært som en natt til søndag, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo-politiet til Dagbladet.

Politiet i Asker og Bærum kan for eksempel melde om klager på støy fra russen ved Askerhallen. I 6-tiden var musikken slått av og 30-40 russ ryddet opp etter seg.

Politiet i Sogn og Fjordane melder også om gjentatte justeringer av russebussenes lydnivå.

Russeros

I Narvik ble en gutt påkjørt av en russebil ved Ornesvika. Gutten ble kjørt til sykehus for sjekk og hendelsen etterforskes av politiet i Narvik, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt.

I Åndalsnes var også russen samlet sent torsdag kveld, noe den enda yngre garde var tiltrukket av. Nordmøre og Romsdal politidistrikt melder om en russefest helt ute av kontroll, invadert av mindreårige og med både fyrverkeri og bålbrenning. Men russen får likevel ros av lovens lange arm.

– Skryt til russen på Åndalsnes. De opptrådte meget ansvarsfullt da de kontaktet politiet og ba om bistand, skriver operasjonsleder på Twitter.

På forsiden nå