Gjennomførte ransakelser i Trøndelag i overgrepssaken

Politiet i Trøndelag har gjort ransakelser på vegne av politiet i Troms i saken der en 30-åring er siktet for overgrep mot elleve barnehagebarn.

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes (t.h.) bekrefter at politiet i Trøndelag har gjennomført ransakelser hos den siktedes familie. 

Saken oppdateres.

Ransakelsene skal ha skjedd hos mannens familie i Trøndelag, etter at han den 6. mai i år ble pågrepet.

- Tidlig i etterforskningen ransaket vi rutinemessig gutterommet hans i barndomshjemmet hvor han vokste opp. Det er helt naturlig å gjøre på et sted hvor vi har opplysninger om at han har bodd lenge, og sporadisk besøkt i senere tid, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes.

Politiet har gjort flere beslag i saken, blant annet av mannens pc. Han vil imidlertid ikke kommentere om det ble gjort noen beslag i Trøndelag.

Etterforsker barnehage i Harstad

30-åringen er siktet for overgrep og uanstendig adferd overfor elleve barn som gikk i barnehagen i Tromsø hvor han har jobbet siden 2008. Overgrepene skal ifølge politiet ha skjedd gjentatte ganger, og over flere år.

Fredag opplyste politiet at mannen også jobbet i en privat barnehage i Harstad i forbindelse med praksis på midten av 2000-tallet. Ifølge NRK har politiet i Harstad åpnet etterforskning mot mannen.

- Vi fokuserer etterforskningen rundt barnehagen i Tromsø, der han har jobbet i åtte år. Vi kan ikke utelukke at det har vært forhold før den tid, men vi har ingen opplysninger om det, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Tromsø-politiet til adressa.no.

Mannen var også trener i flere år i en fotballklubb i Tromsø. Avisen iTromsø skriver at det kun er ett år siden en annen idrettsleder i den samme klubben ble dømt for overgrep mot mindreårige.

Ingen etterforskning i Trøndelag

Så langt har politiet kun gjennomført ransakelser i Trøndelag, men ikke jobbet ut fra konkret informasjon om at det skal ha skjedd overgrep her. I tillegg til å ha familie i Trøndelag, har den siktede også deler av utdanningen sin her.

Lysnes ønsker ikke å kommentere om politiet ønsker å ettergå steder mannen har studert og eventuelt jobbet i Trøndelag.

- Vi har så langt ikke opplysninger om at mannen skal ha jobbet i Trøndelag. Men jeg kan verken bekrefte eller avkrefte om dette er tilfelle, sier Lysnes.

På forsiden nå