Hundrevis protesterte mot norsk barnevern

London (NTB): I London, Praha og flere europeiske byer demonstrerte folk mot norsk barnevern, som de mener tar altfor mange barn fra utenlandske familier.

Saken oppdateres.

I Praha var rundt 300 mennesker møtt fram til en demonstrasjon. Markeringen ble avsluttet med en marsj til den norske ambassaden. Også i byen Brno, Tsjekkias nest største by, ble det holdt en demonstrasjon, melder Radio Praha.

Rundt 20 litauiske demonstranter var møtt opp ved den norske ambassaden i London lørdag, ifølge NRK.

– Norges myndigheter må ta tak i dette. De er først og fremst nødt til å respektere barns rettigheter. De trenger kjærlighet, de trenger familien sin. Familien er ryggraden i alt, sier Renata Boni, en av demonstrantene.

Det var tilsvarende demonstrasjoner også i blant annet Dublin og Wien, i tillegg til i Oslo. Direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) vedgår at barnevernet kan sørge for en bedre dialog med foreldrene.

– Men det er viktig å understreke at myndighetenes oppgave her først og fremst er å ivareta barna, og mange foreldre kan nok føle seg krenket og frustrert når barnevernet gjør sine vurderinger, sier Trommald. (©NTB)

På forsiden nå