– Det gjør vondt når datteren min får høre at de andre barna tror hun er terrorist, sier Salvesen i et intervju med VG fredag. Hun har opplevd at tenåringsdatteren har bedt moren holde seg unna en juleforestilling hun skulle opptre i, fordi foreldrene til noen av de andre barna skal ha trodd hun er terrorist.

– Vi kan bli nødt til å flytte – det er umulig for meg å få jobb som sykepleier her, forteller Margrethe Salvesen til VG. Den nyutdannede sykepleieren er halvt trøndersk, halvt algerisk og har tidligere jobbet som flyvertinne og drevet motebutikker i Trondheim.

Fortiden innhenter henne

Det var i 2010 Salvesen ble kjent i norsk offentlighet som Arfan Bhattis kone. Hun flyttet til Ålesund året etter, og da var forholdet til Bhatti over. Men digitale spor sitter igjen. VG siterer blant annet fra en sak fra egen avis i 2010, «Bhattis kone hedrer islamske kvinnekrigere» og fra Adresseavisen i 2013 «Trondheimskvinne reiste til Syria».

Skrev ikke meldingene selv

Hun hevder bakgrunnen for den førstnevnte saken er meldinger i internettfora skrevet av Bhatti, under hennes navn.

– Det var ikke jeg som skrev disse tingene. Det var Bhatti, som jeg var sammen med på den tiden, sier hun til VG.

Bhattis advokat John Christian Elden sier til VG at Bhatti skriftlig har bekreftet at det var han som la ut en kommentar med støtte til kvinnelige selvmordsbombere i Moskva, som VG-saken referer til. I Syria var hun én dag, på besøk i en flyktningleir sammen med en sykepleiervenninne og en polsk journalist.

– Likevel blir jeg stemplet som «islamist» og en «Syria-farer», sier hun til VG.

Salvesen sier at Bhatti ikke praktiserte islam på samme måte som i dag da hun traff ham.

Kolleger gråt på jobben

Politiet i Ålesund utstyrte Salvesen med voldsalarm etter at hun mottok trusler. Hun har opplevd utfrysing, spydigheter og ignorering fra kolleger på Ålesund sykehus der hun hadde kontrakt som tilkallingsvikar – og hun har opplevd netthets.

– Voksne mennesker gråt på jobben, fordi de var livredde for at jeg skulle utføre en terroraksjon. Hvorfor det? Fordi de har lest at jeg støtter selvmordsbombere, noe som ikke er sant.

Går til sak

Ledelsen på Ålesund sykehus varslet så at det hadde oppstått en situasjon som gjorde at de måtte ta henne av vaktene hun var satt opp på.

Hun har nå sendt forhåndsvarsel om søksmål mot Ålesund sykehus om diskriminering grunnet etnisitet og livssyn.