Truet Fatima Almanea på Facebook:

Nav-ansatt måtte i møte med ledelsen

«Kanskje vi strammer til omkring halsen, du lille fjolle. Søt, men uspiselig».

Fatima Almanea fra Verdal har måttet tåle hets etter at hun svarte Hans Rotmo i et blogginnlegg. En Nav-ansatt mann måtte fredag møte arbeidsgiveren sin etter at han skrev en truende melding på Facebook. 

Saken oppdateres.

Slik lyder kommentaren den Nav-ansatte mannen skrev under et manipulert bilde av 20 år gamle Fatima Almanea fra Verdal på Facebook. Fredag måtte han møte arbeidsgiveren sin i Nav, skriver Nettavisen.

Adresseavisen har omtalt både bildet og kommentaren i forbindelse med hetsen mot Almanea (krever innlogging).

20-åringen har fått mye oppmerksomhet, både positiv og negativ, etter at hun skrev et blogginnlegg og svarte på Hans Rotmos uttalelse om at «muslimene er en miljøforurensing i Europa» i Trønder-Avisa.

- Skjønner at folk blir støtt

Mannen, som ifølge Nettavisen er førstekonsulent i Nav, har i ettertid lagt ut en unnskyldning på Facebook. Selv hevder mannen at han aldri mente å true Almanea på livet.

- Jeg kan skjønne at folk føler seg støtt av dette, og personlig kan jeg forstå at dette kan oppfattes som en trussel, sier fylkesdirektør i Nav Oslo, Hege Farnes Hildrum til Nettavisen.

LES OGSÅ: Rotmo angrer på uttalelse

Avisen skriver videre at Nav har retningslinjer for hvordan de ansatte kan bruke sosiale medier. Dette begrunnes i at ytringer kan knyttes til Nav som arbeidsgiver.

- Hvordan vi tar dette videre vil vi beslutte etter å ha gått igjennom hele saken, sier Hildrum.

Adresseavisen har forsøkt å komme i kontakt med mannen, uten å lykkes.

- Man kan bli straffet

I en tidligere Adressa-sak med utgangspunkt i hetsen mot Almanea, sier retts- og påtaleleder John Bjøraas i Nord-Trøndelag politidistrikt at slike kommentarer kan være et brudd på loven.

- Vi må se nærmere på sammenhengen det er sagt i. Det er slik at man kan bli straffet om man har truet med en handling som medfører en straff på over seks måneders fengsel. Det blir det gjort her.

LES OGSÅ: Festival dropper Hans Rotmo

Almanea har tidligere sagt at hun ikke vet hvorvidt hun vil anmelde noen av personene bak kommentarene og bildene.

- Samtidig er det også krav om at trusselen er skikket til å fremkalle alvorlig frykt hos den som blir truet. Det er vanskelig å si noe om det er gjort her før vi eventuelt har gått inn i saken, sier Bjøraas.

På forsiden nå