Fire tatt i norsk aksjon

Fire menn er siktet etter flere aksjoner i Oslo og Skien.

Denne marihuanen er blant beslagene i saken. Den har blitt solgt på det mørke nettet.   Foto: SKJERMBILDE

Saken oppdateres.

De fire er i alderen 29 til 31 år, og beskrives som sentrale i norsk sammenheng når det gjelder salg av narkotika via det mørke nettet.

Kripos opplyser i en pressemelding at de siktede er ansett for å være sentrale «i norsk sammenheng når det gjelder salg av narkotika via det mørke nettet».

Store beslag

Det skal være tatt beslag i store mengder datautstyr og narkotika. Mennene er fra Skien og Oslo. Omsetningen skal være på flere millioner kroner. Pågripelsene har pågått de siste dagene. De er de første i sitt slag mot organiserte norske nettverk på det mørke nettet.

- Dette har vært en prioritert sak fordi markedsplasser på det mørke nettet ikke kan være fristeder for alvorlig kriminalitet, sier Richard Beck Pedersen, politiadvokat i Kripos i pressemeldingen.

Kartla norsk omfang

I november i fjor publiserte Adresseavisen en dokumentar som kartla den norske aktiviteten på det mørke nettet. Den viste at minst 5500 salg av narkotika har blitt gjort ved hjelp av det mørke nettet det siste året.

Dokumentaren leser du her

Adresseavisen har i tillegg gått gjennom de største norske aktørene. Det er foreløpig ikke kjent om de fire personene som nå er pågrepet av Kripos har skjult seg bak et av disse dekknavnene.

Saumfarte hus

Flere etterforskere har siden mandag gjennomsøkt en enebolig i Skien, skriver Varden.

To til tre menn skal ha bodd i huset.

- Det er gjort undersøkelser i dag, og vi vil fortsette arbeidet på stedet frem til i morgen tidlig, sier Skule Worpvik, som er leder for Telemark-politiets avsnitt for organisert kriminalitet til avisen.

Huset ligger i det som beskrives som et rolig boligstrøk.

På forsiden nå