- Vi tar sterkt avstand fra aktivitetene til dette nettverket og ikke minst måten de misbruker vårt varemerke, sier flyselskapet Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

LES DOKUMENTAREN «TEPPEFALL»:  Adresseavisen fulgte sporene etter de to største norske narkotikanettverkene (krever innlogging)

Adressa.no har gjort Sandaker-Nielsen oppmerksom på at det norske narkotikanettverket som kaller seg «Norwegiancom» har brukt flyselskapets navn og logo i forbindelse med salg av store mengder narkotika fra det mørke nettet.

1700 narkosalg

Gjennom omfattende undersøkelser har adressa.no kartlagt nettverket, som kan spores til midten av oktober 2013. «Norwegiancom» har stått for minst 1700 dopsalg og det er omsatt ecstasy, amfetamin, LSD og marihuana. I vår opprettet nettverket en egen skjult nettside for salg av narkotika på det mørke nettet.

Nettsiden til nettverket «Norwegiancom» er satt opp av et firma. Dette firmaet reklamerer med at de kan opprette nettbutikker på det mørke nettet. Det koster under 2000 kroner å få satt opp en butikk, ifølge adressa.nos opplysninger.

Vil undersøke problemet

Flyselskapet Norwegian varlser nå at de vil undersøke om selskapet skal foreta seg noe. De har så langt ikke tatt stilling til om de vil politianmelde saken.

-  Vi vil nå vurdere hvordan vi skal ta dette videre, sier Sandaker-Nielsen.

I Oslo sitter fire menn varetektsfengslet etter et Kripos-aksjon mot to norske nettverk på det mørke nettet. «Norwegiancom» er ikke rammet, og for noen dager siden fortalte de kundene at butikken fortsatt var åpen.

Adressa.no har tatt kontakt med narkotikanettverket i forbindelse med denne saken. Henvendelsen har blitt stående ubesvart.

Les flere saker om det mørke nettet her

- De misbruker vårt varemerke, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen Foto: SCANPIX
I dokumentaren «Teppefall» følger Adresseavisen sporene etter to av de norske narkotikanettverkene fra det mørke nettet og ut i den virkelige verden. Foto: FAKSIMILE