Den amerikanske artisten er ute på sin "Monster's Ball"-turné, og spiller konserter i Oslo lørdag og søndag.

Med en neve megahits, ekstravagante kostymer, spektakulært sceneshow og en dæsj med livsvisdom og lekeblod holdt det ferske popikonet publikum i ånde i løpet av den nesten to timer lange konserten i Oslo spektrum.

- Ha tro på deg selv

Hun ankom scenen i en gul parykk, lilla body og nettingstrømper, og åpnet med "Dance in the dark", og allerede med den tredje låten, hiten "Just dance", ble det skikkelig trøkk på festen. Gagas monsterball-univers besto av dodgy, mørklagte storby-strøk med rølpete biler og undergrunnstog, dragqueens, burlesque-dansere, lærhomser, heite beibs og selvfølgelig noen storkjeftede monstre. Og selv om hun fikk stor respons fra publikum da hun spøkte med ryktene som har versert på nettet, om at hun skal ha penis ("Jeg har en enorm penis!"), og selv om hennes mantra er "I can't pay my rent, but I'm fucking gorgeous", så gjentok hun sitt "elsk deg selv/du er bra nok som du er"-budskap gjennom hele konserten.

- I'm free, I'm a free bitch. Selv om du ikke er tynn nok, kul nok, pen nok, flink nok eller spiller bra nok, så skal du være fornøyd med deg selv. Ha tro på deg selv. Husk at dere alle er superstjerner, messet Lady Gaga.

Hyppige sceneskift

Hun bød på seg selv mellom låtene, og fortalte blant annet at hun som ung var en reddhare og ble mobbet av en medelev med små pupper.

- Men se på meg nå! Nå er jeg berømt og står på en scene. Og det er dere som har gjort meg modig og tøff, jublet Gaga .

Som en mer crazy, rufsete og tykkere versjon av Madonna (det siste skal for øvrig lite til), løp hun rundt på scenen og gjorde kameleonaktige skift fra burlesquedanser i latexbikini, glossy nonne og speisa superheltinne-rødhette, til en blodig, sortkledd darth vader-dronning og en vanvittig fantasy-isprinsesse som slo ut vingene sine og steg til himmels. Som hoff hadde hun en bunt med lettkledde, mannlige dansere med svært lite underhusfett.

Konserten ble krydret av den ferske megastjernens mange hits som "Poker face", "Alejandro", "Telephone" og Spektrum eksploderte da en spinnvill Lady Gaga naglet showet med "Bad romance".

Lady Gaga hadde heftige og hyppige sceneskift under konserten i Oslo Spektrum i helgen. Her fra en tidligere konsert. Foto: SCANPIX