Stadig flere lærerstudenter stryker i matte

Oslo (NTB): Strykprosenten i matematikk blant lærerstudentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus har økt det siste året. I fjor strøk tre av ti lærerstudenter. Nå stryker fire av ti.

Saken oppdateres.

– Dessverre ser vi at strykprosenten har gått opp. Samtidig ser vi at resultatene til de som består har blitt litt bedre, og relativt sett er det mange med karakterene fra A til C. Vi ser altså en sterkere todeling av resultatene og vi ønsker å studere disse resultatene nærmere, sier dekan Knut Patrick Hanevik ved fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved HiOA til skolens nyhetsavis Khrono.

Strykprosenten gjelder førsteårsstudentene, poengterer Hanevik. Han viser til at strykprosenten vil synke drastisk når studentene kommer til eksamen i sitt andre år.

Statssekretær Bjørn Haugstad (H) i Kunnskapsdepartementet sier stryktallene fra HiOA viser at mange lærerstudenter sliter kraftig med matematikk. Tallene illustrerer behovet for å skjerpe inntakskravene i matematikk, mener Haugstad.

– Det er grunn til å tro at svake forkunnskaper er en vesentlig del av forklaringen. Samtidig kan det virke som HiOA legger vekt på å holde på den faglige standarden ved eksamen i matematikk. Det er bra, sier Haugstad, som legger til at det også er positivt at dekan vektlegger analyse av resultatene og at man jobber med tiltak for bedre oppfølging av studentene. (©NTB)

På forsiden nå