Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener at økningen i ledigheten tilsier at regjeringen nå bør vise fram prognosene – og ikke vente til statsbudsjettet som blir lagt fram i oktober.

Men Solberg er skeptisk.

– Det spørs om vi har de tallene, for dette jobbes det med helt fram til statsbudsjettet går i trykken. Og for å være ærlig, så er det nå først og fremst usikkerhet om disse prognosene. Jeg tror ikke noen mener at man nå med sikkerhet kan si at det blir slik eller sånn fremover, sier statsministeren til NTB.

Flere arbeidsledige

Arbeidsledigheten i Norge har nå vokst til 4,5 prosent ifølge Statistisk sentralbyrås AKU-tall, som ble lagt fram onsdag. Også tallene over registrerte ledige som Nav presenterte fredag, viser at ledigheten er økende.

– Dette er et nøkkeltall i budsjettet som er svært aktuelt. Det bør ikke være noe problem å legge det fram nå som vi diskuterer ulike tiltak for å møte den økende ledigheten. Jeg utfordrer derfor statsminister Erna Solberg og regjeringen til å dele disse prognosene med offentligheten, sa Støre til NTB fredag.

Flere prognoser

Solberg sier at hun ikke avviser Støres ønske, men hun vil heller ikke si at det er innvilget.

– Det er jo Finansdepartementet som utarbeider disse tallene, ikke regjeringen som sådan. Men både Statistisk sentralbyrå, Norges Bank og flere andre banker utarbeider sine prognoser, så det er mange steder å hente prognoser, sier hun til NTB.

Statsministeren møtte lørdag representanter for næringen og de ansatte i petroleumsbransjen, som er den som først og fremst opplever økende arbeidsledighet. Møtet fant sted i Sola kommune i Rogaland.

Nav-tallene viser at så å si hele økningen i ledigheten skjer i Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal.