Frp-nestleder Per Sandberg ser med mismot tilbake på valgkampen.

- Jeg hører det jo her også, man går i fella. Man snakker bare om Syria. Jeg hadde et tidlig utspill etter vedtaket i Stortinget der jeg spådde at det ville bli en flom av asylsøkere til Norge. Det var noen som kalte meg møkkamann da jeg sa det. Nå er det ingen som snakker om en flom lenger. Nå er det krise i Europa, sier Sandberg til Adresseavisen.

- Vi har ikke sett slutten på dette, så snakker man konsekvent om flyktninger. Det er en felle, altså. Bare vent og se. Det sier jeg ut fra at jeg har litt over gjennomsnittet med kunnskap om dette nå, fortsetter han.

INTERAKTIVT KART: Se valgresultatet for din kommune i kommunestyrevalget

INTERAKTIVT KART: Se valgresultatet for ditt fylke i fylkestingsvalget

Se valgresultatet for din valgkrets i Trondheim og resten av Midt-Norge

- Umulig å nå fram

Sandberg har deltatt på 15 valgkamper for Frp. 2015 ble helt spesiell.

- Makan til vindmøller har jeg aldri vært utsatt for. Vi har ikke hatt sjanse til å drive lokalpolitisk debatt, eller ta opp det som er våre kjernesaker i en valgkamp, som eldreomsorg, infrastruktur og helsekøer. Alt har dreid seg om Syria og katastrofene i Middelhavet, sier han.

Frp valgte å stå utenfor stortingsvedtaket om å åpne for 8000 kvoteflyktninger fra Syria. Hvorvidt Syria-debatten har påvirket valgresultatet for Frp, er ikke Sandberg opptatt av.

- Jeg tror det er viktig at politikere og politiske partier noen ganger tenker med hjernen, Det er klart at følelsene har stukket av med oss alle sammen når vi ser tragediene i Middelhavet. Det er ikke noe problem å se det. Jeg reiste ned for å se på dette selv. Alt det som kommer til å skje nå etter valget vil bekrefte det vi har stått fast ved siden vedtaket i Stortinget.

- Vi ser det allerede nå, at dette er dramatisk. Men det er jo fram mot valget i 2017 og 2019. Om vi har tjent på et eller tapt på det, betyr ingen ting, Noen ganger må politikere stå opp for det som er riktig. Og det vi har gjort har vært riktig, framholder han.

- Du sier indirekte at du tror partiet vil høste en gevinst av det i stortingsvalget i 2017?

- Nei, det handler ikke om gevinst, men at vi vil få rett. Jeg tror også de andre politiske partiene vil innse realitetene, ikke bare i Norge, men i Europa.

- De ler av Norge

Frps standpunkt i flyktningesaken er at vi må øke hjelpen i Syrias naboland, der fire millioner er på flukt. Sandberg besøkte selv en flyktningleir i Libanon under valgkampen.

- Jeg tror ikke vi har sett slutten ennå. Det kommer til å bli enda mer. Når jeg står og snakker med folk vi Libanon, ler de litt av Norge og Europa. De sier de gjør sitt beste for å legge til rette for flyktningene nærområdene. Men i Europa sier de kom til oss. Likevel klager de? Det er jo det som er utfordringen her, sier Sandberg.