Søket foregår nå i et bestemt område basert på elektroniske spor.

– Vi konsentrerer oss om et område øst for Aursjøen og bort mot Dovrefjell, så langt øst som Drivdalen. I tillegg er det noen områder opp Skamsdalen som vil bli avsøkt med frivillige letemannskaper, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen (HRS) til NRK.

Den savnede mannen, som blant annet er medlem i NTNU flyklubb, sendte ut nødsignaler fra seilflyet sitt i Bjorli torsdag kveld.

Sju småfly søker

Ifølge redningslederen er det bestemte elektroniske spor som gjør at søket konsentreres til nettopp disse områdene.

– Seilflyet hadde en GPS-sporingsenhet om bord. Da flyet forsvant, så hadde det kurs for dette området, sier Åmlid.

To helikoptre og sju småfly deltar i søket etter den savnede seilflypiloten ved Bjorli mandag formiddag.

Den savnede piloten i 30-årene beskrives som en erfaren seilflyger. Han deltok på NTNU flyklubbs høsttreff på torsdag. Redningsleder Andreas Bull ved HRS mener piloten har gode overlevelsesmuligheter med den bekledningen han hadde på seg og dersom han har brukt fallskjerm og ikke styrtet.

Nødsignal

Søndag gikk nye mannskaper inn i leteområdet, men de måtte vende tilbake med uforrettet sak. Røde Kors, Sivilforsvaret og Heimevernet har bidratt med letemannskaper.

Det var et annet seilfly og et mikrofly som fanget opp pilotens nødsignal på radio torsdag kveld. Det var i nærheten av fjellet Digervarden i Reinheimen nasjonalpark. Piloten fikk ikke sagt noe om hva nødssituasjonen gikk ut på. Det er ikke nødpeilesender i seilflyet.