Piloten, en polsk mann i 30-årene, er funnet omkommet ved seilflyet som har falt ned i Lesjafjellet.

Det bekrefter operasjonssentralen i Gudbrandsdalen på Twitter mandag klokken 13.13.

Borte i fire døgn

Etter å ha vært forsvunnet i fire døgn ble det savnede flyet observert fra luften nord for Lesja i Oppland mandag formiddag.

- Et seilfly er funnet ved Mjogsjøen i Lesjafjellet. Politiet er nå på vei inn til ulykkesstedet, skrev operasjonssentralen i Gudbrandsdalen på Twitter klokken 12.40.

- Vi har lokalisert flyet, sa redningsleder ved hovedredningssentralen, Nils Ole Sunde til Adresseavisen like etter klokken 12 mandag.

Hold musepekeren over kartet for å se hvordan saken har utviklet seg siden flyet ble savnet.

Elektroniske spor

Den polske piloten er medlem i NTNU flyklubb, og deltok på den årlige høstleiren som NTNU flyklubb arrangerer i Bjorli hvert år. Torsdag tok han av fra rullebanen like etter klokken 12, og sju timer senere sendte han ut «mayday»-signal.

I fire døgn har redningsmannskaper lett etter ham. To helikoptre og sju småfly har deltatt i søket etter den savnede seilflypiloten ved Bjorli.

Mandag morgen fulgte de elektroniske spor i letingen etter seilflyet. Seilflyet hadde en GPS-sporingsenhet om bord, og hadde kurs for et område øst for Aursjøen og bort mot Dovrefjell, så langt øst som Drivdalen, da det forsvant, meldte NRK mandag morgen.

Sendte ut nødsignal

Røde Kors, Sivilforsvaret og Heimevernet har bidratt med letemannskaper i helga og mandag.

Det var et annet seilfly og et mikrofly som fanget opp pilotens nødsignal på radio, i nærheten av fjellet Digervarden i Reinheimen nasjonalpark. Piloten fikk ikke sagt noe om hva nødssituasjonen gikk ut på. Det er ikke nødpeilesender i seilflyet.

Dette bildet ble tatt under leteaksjonen søndag. Snøhetta sees i forgrunnen. Foto: NAKs Flytjeneste
Det savnede flyet sendte ut nødsignal torsdag kveld. Piloten er medlem av NTNU flyklubb. Foto: Tommy Fossum