Politimann slått i hodet med øks

En politimann måtte behandles på sykehus etter at han ble angrepet med øks på Flisa natt til lørdag.

Saken oppdateres.

Politimannen var ute på oppdrag på Flisa sammen med tre andre tjenestemenn for å sjekke en sak der en person skulle ha blitt truet på livet.

– De ankom boligen og ropte at de var politi, men ingen åpnet. Da gikk to av tjenestemennene rundt huset, der de støtte på en mann. De kom i basketak med mannen, og i tumultene ble altså den ene av politimennene truffet i hodet med en øks, sier lensmann Arne Johan Sigstad i Grue til NTB.

Politimannen ble brakt med ambulanse til sykehus der han måtte opereres for skadene.

– Vi ser svært alvorlig på at en av våre tjenestemenn blir skadd under utførelsen av sitt tjenesteoppdrag, sier konstituert politimester Rolf Thoresen i Hedmark.

Mannen som skal ha gått til angrep med øksa, ble pågrepet av mannskapene på stedet. Mannen er i slutten av 30-åra og bosatt i Solør, og han er foreløpig overlatt til helsevesenet. Han er anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann, og han vil bli avhørt om hendelsen så raskt det lar seg gjøre, opplyser politiet.

Politiet gjør lørdag ettermiddag undersøkelser på stedet.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig orientert om saken, men foreløpig ivaretas etterforskning av Hedmark politidistrikt, opplyser Thoresen.

På forsiden nå