– Bjarte Baasland drev avansert villedelse

Saken oppdateres.

I løpet av to og et halvt år tok Bodhild Baasland opp flere titall lån, penger som hun overførte til sønnen.


– Slik bostyrer ser det har Bjarte Baasland drevet en ganske avansert teknikk for villedelse av sine foreldre og noen enkeltkreditorer, skriver bobestyreren i beretningen.


Åtte kreditorer har avstått fra å melde inn krav om til sammen 7,2 millioner kroner til boet.


Verdiene i boet er oppgitt til ekteparets leilighet i Oslo og familiens hytte på Flekkerøy i Kristiansand. Boligen på Ullern, som det skal holdes visning på i helgen, er prissatt til 6,6 millioner kroner. Hytta er lagt ut for salg med en prisantydning på 3,1 millioner kroner.


– Bodhild Baasland har etter all sannsynlighet selv vært i villfarelse når det gjelder spørsmål om eksistensen og verdien av Bjartes prosjekt. På den andre siden har hun vært kjent med egen gjeldsgrad, skriver bobestyreren.


Politiet har så langt ikke siktet Bodhild Baasland for noen straffbare handlinger.


Mot Ernst Baasland er det meldt seks krav på til sammen 16,6 millioner kroner. Med unntak av to private lån, hvorav ett på 3,8 millioner kroner som Ernst Baasland mener han ikke skal lastes for, er lånene gitt fra SR-Bank og Nordea.


– Bostyrer er kjent med at Bjarte Baasland vil fremme krav mot spillselskapene. Bostyrer vil følge opp denne sak med tanke på å sikre eventuell utbetaling som kommer Bjarte Baaslands kreditorer til gode, skriver Haver i sin beretningen.


På forsiden nå