Væpnet ran mot pokerklubb

Mannen stormet inn i pokerklubben i Bergen sentrum med pistol og finlandshette. Utbyttet skal ha vært på over 100 000 kroner.

Saken oppdateres.

- Det hele var over i løpet av få sekunder, forteller en av pokerspillerne som var til stede under ranet.

Verken han eller andre kilder i pokermiljøet ønsker å stå frem med navn. I Norge er slikt pengespill ulovlig, og både spillerne og arrangørene risikerer å bli straffeforfulgt om politiet etterforsker saken.

- Gjemte seg i bakgården

Ranet skal ha skjedd grytidlig lørdag morgen. Nær 20 personer skal da ha spilt kort i lokalet i Bergen sentrum. Etter an lang natts gambling, fløt sjetonger verdt tusenvis av kroner på pokerbordene. Så skjedde ranet.

- Han hadde gjemt seg i bakgården. Da en av spillerne åpnet bakdøren for å røyke, fikk han en pistol rettet mot seg, sier han til bt.no

Raneren skal ha vært kledd i mørke klær. Ansiktet hans var dekket av en finlandshette. I hånden hadde han en pistol.

- Raneren må ha vært godt kjent i lokalet, for han gikk rett inn på bakrommet og visste nøyaktig hvor pengene lå.

Det er uklart om raneren hadde en medhjelper med seg, men det skal kun ha vært én person inne i lokalet.

Løp etter raneren

Raneren fikk med seg alle pengene spillerne hadde betalt inn. De satt kun igjen med bunker av verdiløse sjetonger. Enkelte hadde betalt inn tusenvis av kroner for å spille i klubben.

- Hvor mye fikk raneren med seg?

- Det dreide seg visstnok totalt om mellom 100 000 og 150 000 kroner.

- Fikk noen igjen penger?

- Nei, vi fikk beskjed om at vi skulle få pengene tilbake hvis de som driver klubben fant ut hvem som sto bak ranet, forteller spilleren, som tapte flere tusenlapper under ranet.

To personer skal ha løpt etter raneren. Kort tid senere kom de tilbake med ransvåpenet. Det viste seg at det ikke dreide seg om en ekte pistol, men en softgun.

- Innehaverne av klubben krevde å få sjekke mobiltelefonene til dem som var i lokalet. De trodde at raneren måtte ha hatt en medhjelper innendørs.

Politiet vet ingenting

Bergens Tidende fikk for flere uker siden tips om at det drives et illegalt kasino i lokalene midt i Bergen sentrum. En rekke personer skal ha spilt poker for store summer bak den nøytrale fasaden. Klubben skal ha vært åpen på kvelds- og nattetid i flere helger.

- Tidlig på kveldene spilles det turneringer. Utover natten spilles det cash-games (spill med ekte penger som innsats, red.anm.), sier en av BTs kilder.

Politiet skal ikke være kjent med denne virksomheten. De hadde heller ikke fått informasjon om det væpnede ranet. Verken spillere eller innehaverne av pokerklubben hadde sent i går kveld bedt politiet om hjelp til å oppklare saken.

- Jeg er ikke kjent med at noe slikt er anmeldt, sier jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt, Elisabeth Ryen.

Huseier: - Ukjent for meg

Eieren av huset avviser bestemt at han kjenner til pokerspillingen. Lokalene der den ulovlige klubben holder til, var inntil nylig leid ut.

- Leietakerne som har vært der, flyttet ut i begynnelsen av november. Nå skal lokalet rehabiliteres og gjøres om til leiligheter, sier huseieren.

Han er selv kjent som pokerentusiast i byens spillemiljø, men hevder bestemt at han verken har spilt eller arrangert ulovlig pengespill. Han tviler på at det i det hele tatt har vært spilt poker i huset hans.

- Det er ikke fysisk mulig slik lokalene er nå. Det er bare boss som står der, på grunn av rehabiliteringen, sier huseieren.

På forsiden nå