- Han burde ikke ha søkt jobben

Øystein Djupedal (SV) burde ikke søkt jobben som fylkesmann etter fristen, mener fylkeslederen i Aust-Agder SV.

Saken oppdateres.Det skapte en bølge av protester da Djupedal fredag ble utnevnt til fylkesmann i Aust-Agder – til en jobb han først søkte på samme uken og en måned etter fristens utløp.

Fylkesvaraordfører Oddvar Skaiaa fra KrF mente Djupedal burde trekke seg, mens Ap-ordfører i Arendal Torill Rolstad Larsen (Ap) brukte ord som «uhørt» og «overtramp».

Lyst ut på nytt

Fylkesleder i Aust-Agder SV, Signe Ann Jørgensen, slutter seg til kritikerne. Hun mener at partikollega og administrasjonsminister Heidi Grande Røys burde lyst ut stillingen på nytt, fremfor å slippe til Djupedal fire uker på overtid.

– Det hadde vært ryddigere, i den forstand at det hadde fått større medieoppmerksomhet og blitt diskutert mer i forkant, sier Jørgensen til TV 2.

Blir en kraft

SV-leder Kristin Halvorsen forstår at det på lokalt hold i fylket er overraskelse og at noen kan trenge tid til å venne seg til tanken.

Hun beskriver Djupedal som velkvalifisert og sier at kritikken fra sentrale opposisjonspolitikere er smålig.

– Alle vet at Øystein Djupedal har lang erfaring, er kunnskapsrik og viser et sterkt engasjement. Som tidligere finanspolitiker blir han en kraft som Aust-Agder vil få veldig god bruk for i disse krisetider, sa Halvorsen til NTB fredag.

– Kvalifisert

Djupedal sier at han kan forstå at utnevnelsen kan oppleves som en partiutnevnelse.

– Jeg skjønte jo at dette kunne oppleves som en partiutnevnelse, eller at man hjalp en gammel venn. Derfor forsikret jeg meg om at det var på grunn av mine kvalifikasjoner jeg ble spurt, og det var på den bakgrunn jeg sa ja, sier Djupedal til TV 2.

 
    
      (Foto: Dolmen, Siv)

  Foto: Dolmen, Siv

 
    
      (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

 
    
      (Foto: Dolmen, Siv)

  Foto: Dolmen, Siv

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå