Lundteigen ber om krisepakke for skogbruket

Ålesund (NTB): Senterpartiets finanspolitiske talsmann, Per Olaf Lundteigen, mener det er nødvendig med en egen krisepakke for skogbruk og treforedlingsindustri.

Saken oppdateres.

– I skogbruk og treforedling utvikler det seg nå en dyp alvorlig situasjon der blant annet markedet svikter. Fisk kom med i regjeringens tiltakspakke. Nå må skog og treforedling få sin tiltakspakke i revidert nasjonalbudsjett, sa Lundteigen i sin tale til Senterpartiets landsmøte i Ålesund fredag.


Han viste til at finanskrisen har slått inn med full kraft i realøkonomien, og mener det lave rentenivået er et uttrykk for hvor alvorlig situasjonen er.


– Det skal lønne seg å spare, og det skal være en viss kostnad ved å låne. Internasjonal og nasjonal erfaring med svært lav rente, er langt fra bare positiv. Men nå er det krise, og det er viktig å unngå en sterk norsk krone, sier Lundteigen.


Han tok til orde for en reorganisering av finansmarkedet, og ba om at det blir etablert en statlig næringsbank.


– Den internasjonale dereguleringen og friflyt-eksperimentet er over for denne gang. Vekst er ikke å forbruke mer, men å forvalte bedre, sa Lundteigen. (©NTB)


På forsiden nå