«Ida» mer populær enn Rybak

Oslo (NTB-Arne Børcke): Lille «Ida» - verdens mest komplette og eldste apefossil - er kommet «hjem» til Tøyen i Oslo. For knappe to uker siden rammet hun internasjonale medier med brask og bram.

Saken oppdateres.

- Fantastisk. Vi er stolte over at vi har en stjerneforsker som Jørn Hurum i vår midte. Han har sikret Norge en verdenssensasjon og plassert oss på det internasjonale forskningskartet. Større norgesreklame enn Alexander Rybak, sa universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe ved presentasjonen av «Ida» for norsk presse på Naturhistorisk museum på Tøyen fredag ettermiddag.


Bjørneboe har nettopp kommet tilbake fra London og kan fortelle om enorm internasjonal interesse for funnet og dermed også for norsk forskning. På Google var det registrert ikke mindre enn 2 milliarder klikk på «Ida» og Hurum.


Det var Jørn Hurum som i 2007 kom over og sikret funnet av «Ida» hos en privat samler i Tyskland. Det skjedde parallelt med at han sto for sensasjonelle utgravinger av kjempeøgler på Svalbard.


Nå blir Ida attraksjonen på utstillingen «Kan vi tilgi Darwin» som åpner for publikum på Naturhistorisk museum fredag neste uke. Da vil jenta være tilgjengelig ikke bare for forskere, men også for menigmann.


På forsiden nå