- Likestillingen har gått for langt

Norges kvinne- og familieforbund stiller seg bak religionshistoriker Hanne N. Herlands påstander om at den aggresive feminismen er kvinnefiendtlig.

Saken oppdateres.

SI DIN MENING: «Går det an å ta den damen seriøst?»

Herland sier til Adresseavisen mandag at den aggresive feminismen har gjort at kvinner må jobbe hardt utenfor hjemmet, innenfor hjemmet og i tillegg ta vare på barna. Hun mener dette har tatt kosen fra kvinnene.

LES OGSÅ: - Kvinner dolker sine menn i ryggen og er utro

- Knallhardt å være kvinne i dag

- I de gode, gamle dagene hadde kvinnen i det minste litt fritid. Hun kunne kose seg med å lage mat, sette seg i en stol og lese avisen, sier religionshistorikeren.

Hun får støtte fra Norges kvinne- og familieforbund.

- Du skal ha barn, karriere, være husmor og hustru. Det er knallhardt å være kvinne i dag. Spesielt er det hardt for unge kvinner. Likestillingen har gått for langt, sier nestleder Eldbjørg Gunnarson til adressa.no før hun legger til:

- Vi må si oss helt enige med Herland når hun sier at vi ikke skal tilbake dit kvinnene ikke hadde stemmerett, men at pendelen har gått for langt den andre veien.

- Likestilling dårlig begrep

I likhet med Herland mener Norges kvinne- og familieforbund at likestilling, som feminismen fokuserer på, er et dårlig begrep.

- Vi synes likeverd er et mye bedre ord.

Gunnarson forteller at Norges kvinne- og familieforbund er opptatt av at man skal ha frihet til å velge mellom jobb og familietid.

- I enkelte debatter betyr det å være hjemme et par år det samme som å være hjemme resten av livet. Dette synes vi blir feil. Vi passer ikke inn i firkantede bokser alle sammen.

Sex som middel til konfliktløsning

Herland har de siste dagene figurert mye i media og det har oppstått heftig debatt etter at Adresseavisen skrev om folkemøtet i regi av Trondheim KrF der den kjente religionshistorikeren holdt foredrag.

Hun mener blant annet at kvinner hadde vært langt lurere dersom de brukte sex som et middel til konfliktløsning.

Norges kvinne- og familieforbund betrakter sex som en privatsak og ønsker ikke å uttale seg om dette.

- Vær stolt av å lage god mat, pynt deg litt, server mannen din med glede og tilfredsstill ham seksuelt, oppfordrer Herland.

 
 
På forsiden nå