Tatt av snøskred i Oppdal

En mann ble søndag ettermiddag tatt av snøskred i Oppdal. Han ble reddet ut av skredet av en turkamerat.

Saken oppdateres.

Politiet i Sør-Trøndelag fikk klokken 13.15 søndag ettermiddag melding om et snøskred i Skarsembekkdalen ved Vangslia i Oppdal.

Begravd i skredet

Politi- og hundepatruljer og Røde Kors rykket ut til stedet. Det ble også satt inn en søkepatrulje i helikopter.

Operasjonsleder Astrid Metlid sier til adressa.no at det var to menn som utløste det 60 meter brede og 600 meter lange skredet. Én av mennene ble tatt og begravd i snømassene.

Han ble berget ut av kameraten og begge skal være i god form etter den dramatiske hendelsen.

- Kameraten skal ha sett sekken til han som ble tatt av raset, og hjulpet ham ut relativt kjapt. Han hadde også snøskredsøker, sier Metlid.

Flere timer med søk

Det foregikk i flere timer søk i området for å finne ut om andre personer kunne være tatt av skredet. Søket ble avsluttet i 16.30-tiden.

- Innsatslederen på stedet har hatt en grundig prat med de to som utløste skredet, og tre skiløpere som kom ned fra oversiden av skredet. Ingen av disse har sett andre personer eller spor i området i dag, og vi har derfor konkludert med at ingen flere ble tatt av skredet, sier Metlid.

Svært stor skredfare

Skiløperne fikk heller ingen utslag på sine skredsøkere da de tok seg ned forbi skredet.

De to mennene som utløste skredet skal ha kjørt utenfor opptråkkede løyper, og politiet vet ikke om de benyttet seg av alpinanlegget i Oppdal for å komme til området.

- En skredekspert som var med i helikopteret som fløy over skredet har klassifisert skredfaren som svært stor, sier operasjonslederen.

 
 
På forsiden nå