SOS Rasisme-topp dømt for grov vold

Oslo (NTB): Et medlem i den kommunistiske gruppen Tjen Folket med flere grove voldsepisoder på rullebladet, jobber nå med mindreårige i SOS Rasisme.

Saken oppdateres.

I juni 2007 ble mannen, som er i 30-årene, dømt til 90 dagers fengsel for å ha banket en polsk innvandrer med en ølflaske ett år tidligere. Voldsepisoden skjedde på utestedet Tors Hammer i Oslo, skriver Dagbladet.


Ifølge Dagbladet var mannen ansatt i SOS Rasisme i 2008, og han har i dag et ledende tillitsverv i organisasjonen. Han har blant annet hatt ansvar for å følge opp enkeltmedlemmer under myndighetsalder.


Voldsepisoden i Oslo er ikke den eneste dommen. I en dom fra Heggen og Frøland herredsrett i 2000 går det fram at mannen i 1998 slo en annen mann gjentatte ganger i hodet med en ølflaske til den knuste. I samme straffesak ble han dømt for å true en gutt med vold i hans eget hjem i 1999.


19. oktober samme år slo han ned en 65 år gammel mann i Askim etter et møte i Fremskrittspartiet. Retten slo fast at den eldre mannen trolig ville ha varige men resten av livet. På det samme Frp-møtet i knipset han en brennende sigarett mot Carl I. Hagen. I tillegg truet han Frp-politiker Øystein Hedstrøm med juling. Også dette ble han dømt for.


Straffen for sakene fra 1998 til 2000 ble åtte måneders fengsel. (©NTB)


Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå