Snåsamannen møtte dronningen på Slottet

Joralf Gjerstad, som mandag gir ut boka om sitt liv, møtte dronning Sonja på Slottet i sommer. – Hun er veldig trivelig, sier han til Dagbladet.

Saken oppdateres.

Det var i sommer at 84-åringen, som nå har skrevet boka «Den gode kraften», møtte dronningen. Og det var Slottet som tok initiativ til møtet på tomannshånd.

– Jeg møtte dronningen, og vi hadde en samtale. Hun er utmerket menneske, veldig trivelig, sier Joralf Gjerstad.

Men hva de to snakket om, vil han ikke fortelle, det var en privat samtale.

Møtet i sommer var ikke det første mellom dronningen og Snåsamannen. De to møttes første gang i 2007, under Steinkjers 150-årsjubileum, og ordføreren presenterte dronningen for «han med de varme hendene».

– Du verden for noen kalde hender du har, sa dronningen da hun tok ham i hånden – en morsom episode Gjerstad husker med glede.

Dronningen og Gjerstad har for øvrig samme biograf. For to år siden skrev Ingar Sletten Kolloen «Snåsamannen, kraften som helbreder», som ble en bestselger av de sjeldne. Nå er han i gang med dronningens biografi, som kommer ut på Gyldendal i 2011.

Gjerstad har uttalt seg kritisk i forbindelse med prinsesse Märtha Louises uttalelser om kommunikasjon med døde. Han avviste at det går an å snakke med døde, men generelt har han bare godt å si om de kongelige.

– Dere i media er for kritiske til dem. De er veldig fine typer. Kongehuset kan ikke svare på kritikken, så folket må være forsiktig med de sier, sier Gjerstad til Dagbladet.

 
På forsiden nå