«Idiotisk» bil fikk skiltene tilbake

23-åringen som eier «idioti-bilen» ble truet med avskilting da han ble stoppet av lovens lange arm, men slapp unna da politiet ikke kunne vise til noen hjemmel.

Saken oppdateres.

Det var onsdag ettermiddag i forrige uke at 23-åringen med den noe spesielle BMW-en ble stoppet av politiet i Stavanger. BMW-en har politistriper på sidene, men der det på politibilene står POLITI, står det på 23-åringens bil IDIOTI.

Politiet skal først ha tatt bilskiltene, men etter en diskusjon fikk bileieren skiltene tilbake, skriver Rogalands Avis.

I går skrev adressa.no om et lignende stunt i Trondheim, hvor en bil var forsøkt malt som en politibil, men «Politi» var byttet ut med «Parodi».

- Åpent for fri tolkning

- Politimannen lurte på hva jeg mente med det som sto. Jeg sa at jeg ikke mente noe spesielt, og at det fikk være åpent for fri tolkning. Han svarte da at han tolket det som en sjikanering av ham, sier bileieren til Rogalands Avis.

Ifølge 23-åringen fikk han valget om å ta av klistremerkene med en gang, eller å få bilen avskiltet. Men da politibetjenten ikke kunne vise til noen paragraf eller regel, skal han ha snudd, og gitt skiltene tilbake.

Bileieren forteller at han fikk idéen til å klistre «idioti»-merket på bilen sin etter å ha sett liknende logoer på t-skjorter. Han understreker at det ikke er noen konflikt med politiet som ligger bak bilmerkingen.

Skulle på biltreff

- Jeg skulle på et biltreff i Sørlandsparken i Kristiansand forrige lørdag, og bestemte meg for å få satt på slike striper selv. Jeg fikk dem laget av et reklamebyrå i Mandal til bare 800 kroner. Når det ikke kostet all verden, var jeg ikke i tvil om å gjøre det, sier 23-åringen til avisen.

Han legger til at han ikke kommer til å ha klistremerkene på bilen så mye lenger, men at det er så mange som synes det har vært morsomt at han ikke har tatt seg bryet til å ta dem av ennå.

 
På forsiden nå