Norsk nettleksikon skal slå Wikipedia

Anne Marit Godal er ansatt som leder for Norsk nettleksikon, som tar mål av seg å bli bedre enn Wikipedia.

Saken oppdateres.

Godal er utdannet statsviter og er datter av tidligere utenriksminister Bjørn Tore Godal. Hun har hatt flere verv i Arbeiderpartiet og har siden 2003 vært leder for litteraturorganisasjonen Leser søker bok.

Tre års finansiering

Målet for nye Norsk nettleksikon er å lage et etterrettelig, norsk leksikon på nett. Leksikonet er foreløpig finansiert i tre år med totalt 31,5 millioner kroner.

– Myndighetene har ikke tatt inn over seg at vi trenger et leksikon, fordi man tror at man har en erstatning i Wikipedia, sier en offensiv Godal.

Prosjektet er et samarbeid mellom Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Fritt Ord, Sparebankstiftelsen DnB NOR, Det Norske Videnskaps-Akademi, universitetene og Nasjonalbiblioteket.

Bygger på papirleksikon

– En nasjon trenger i hvert fall to bøker: En ordbok og et leksikon. Et faglig troverdig og etterrettelig leksikon som fungerer på nett er avgjørende for at vi skal kunne kalle oss en skriftkultur, sier Anne Marit Godal, som tiltrer i stillingen 1. april.

Informasjonen i leksikonet skal bygge på de store, norske papirleksikonene, og det skytes også midler inn til nyskriving av artikler. Det skal opprettes en uavhengig redaksjon og jaktes på gode skribenter. Gründerne har håp om å utvikle nettleksikonet til å bli en viktig kulturinstitusjon som på sikt skal få statsstøtte.

 
 
På forsiden nå