Sultestreiker i protest mot Islamsk Råd

Oslo (NTB): Norsk-syriske Sara Mats Azmeh Rasmussen innleder torsdag sultestreik i protest mot Islamsk Råds holdning til homofile og transpersoner.

Saken oppdateres.

- Torsdag sitter jeg utenfor Islamsk Råds lokaler fra klokken 9 til 21. Da innleder jeg sultestreik, og skal kun innta vann. Dette gjør jeg for å få de religiøse lederne til å forstå at deres holdninger bidrar til å ta liv, sier Azmeh Rasmussen til NTB.


Hun er skribent og har stått fram som transperson og lesbisk. Hun startet mandag en aksjon utenfor lokalene til Islamsk Råd og Det islamske forbundet i Calmeyers gate 8 i Oslo sentrum.


Hver dag siden har hun lagt igjen en rose i inngangspartiet og båret en plakat hvor det står «Frihet og verdighet for homofile og transpersoner» på norsk og arabisk.


Onsdag uttalte hun at hun skulle sitte utenfor lokalene hver dag inntil Islamsk Råd sender ut en pressemelding der rådet utvetydig tar avstand fra dødsstraff mot homofile.


Onsdag kveld la Islamsk Råd ut en pressemelding på sine nettsider, hvor rådet skriver at det «verken ønsker eller søker dødsstraff for homofile». (©NTB)


På forsiden nå