Overgrepssaken i Alvdal:

Henlegger sak mot tidligere forsvarer

Saken mot advokaten (62) som var mistenkt for å ha påvirket et av ofrene i Alvdal-saken er henlagt.

Saken oppdateres.

Advokaten var tidligere forsvarer for en av de tiltalte, en 46 år gammel mann, i den omfattende overgrepssaken som er rullet opp i Alvdal.

– Henlagt

Etter å ha møtt sin nå tiltalte klient og hans datter, som er et av fire ofre i saken, over en kaffe i fjor høst ble advokaten mistenkt for å ha forsøkt å påvirke jenta. Dette har 62-åringen hele tiden nektet for.

– Saken er henlagt etter bevisets stilling, sier politiadvokat Helge A. Eidsvaag ved Hedmark politidistrikt til Adresseavisen tirsdag.

Ikke overrasket

Advokaten ble stevnet som vitne da rettssaken gikk i Elverum i forrige måned. Her fortalte han at han hadde bistått familien i flere år, og at de kun snakket om vær og vind da han møtte den tiltalte 46-åringen og hans datter i den sørtrønderske kommunen de bor i.

Advokat Erling O. Lyngtveit bistår den tidligere forsvareren, og sier han ikke er overrasket over henleggelsen:

– Dette var et helt selvfølgelig utfall. Jeg har hele tiden sagt at politiet har rotet det til og satt i gang en etterforskning mot en mann som ikke har gjort noe galt, sier Lyngtveit til Adresseavisen.

– Blandet seg inn

Under Alvdal-rettssaken fortalte en politibetjent at den 18 år gamle jenta ringte politiet en kveld etter møtet med advokaten og sa følgende:

– Faren min blandet seg inn, en advokat pratet med meg, og jeg trakk forklaringen min.

Jenta nektet å forklare seg under rettssaken. Hun har hele tiden hatt tett kontakt med sine foreldre, som begge er tiltalt for medvirkning til overgrep mot egne barn. De nekter straffskyld.

Advokat Lyngtveit mener derimot det fremkommer tydelig i politirapporten at 62-åringen ikke har opptrådt feil:

– Dette er enkelt og greit slett juridisk håndverk fra politiets side. De skulle aldri gått ut og sagt at noen av mistenkt, og ikke har de hatt grunnlag for å mistenke noen heller, mener Lyngtveit.

Kort møte

Selv uttalte advokaten, som jobber i Sør-Trøndelag, følgende da han i Nord-Østerdal tingrett forklarte seg om det 15 minutter lange møtet:

– I ettertid er jeg blitt beskyldt for å ha snakket om saken. Det ble ikke gjort. Jeg har dog i forbindelse med gjennomgang i saken sagt til far at nærstående personer, konkret i dette tilfellet hans barn, ikke har plikt til å fortelle om forhold som berører foreldrene, sa mannen i retten.

Advokaten ønsker selv i dag ikke å uttale seg om saken.

 
På forsiden nå