Berg-Hansen: - Strålende fornøyd

Oslo (NTB): Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) er strålende fornøyd med regjeringens beslutning om å hente inn mer kunnskap om havområdene i Lofoten.

Saken oppdateres.

- Som fiskeri- og kystminister har jeg ansvaret for å oppfylle regjeringens visjon om å være verdens største sjømatnasjon. Hva vi gjør i Lofoten og i Barentshavet er helt sentralt i å oppnå dette målet. Derfor er jeg glad for å kunne si, både som fiskeri- og kystminister og som nordlending at jeg er strålende fornøyd med forvaltningsplanen, sa Berg-Hansen under regjeringens pressekonferanse fredag.


Hun understreket at oljevirksomheten, som er en virksomhet med begrenset levetid, ikke må ødelegge for innhøsting av havets levende ressurser.


- Når oljen en gang tar slutt, skal vi fortsatt leve at fisken i havet, sa Berg-Hansen.


Hun pekte også på at om ulykken skulle være ute, ville ikke dette bety at en hel bestand vil gå til grunne, men at det ville kunne redusere årsklassen.


- Jeg er derfor veldig glad for at regjeringen er blitt enig om å skaffe mer betryggende og dokumentert kunnskap og å skaffe mer seismiske data, sa fiskeriministeren. (©NTB)


På forsiden nå