Spesialbygd datakomfort i Vikingskipet måtte til

Ikke alle nøyer seg med en enkel kontorstol når hele påsken skal tilbringes foran dataskjermen.

Saken oppdateres.

I påsken samles igjen 6.000 unge og voksne til fem dager med dataspilling i Vikingskipet på Hamar. Over Fredrik Monsen og hans kamerater troner et om lag fem meter bredt og halvannen meter høyt hyllebygg som sørger for en optimal opplevelse.

– Spotter for lys, vifter for kjøling. Kjøleskap til lagring av kalde varer og sånt. Og så er det eget elektrisk nett her. Alle PC-ene våre er koblet til én kontakt på hylla, så alt er styrt fra miksebordet på hjørnet der, sier Monsen, som er på The Gathering for sjette gang.

Ikke stuemøbel

Den neongrønne hylla kan ses fra andre enden av Vikingskipet. Den rommer også gjengens madrasser og soveposer på «taket» og er spesialbygd for arrangementet.

– Jaja, den går jo ikke an å bruke noe annet sted. Du kan ikke ha den i stua, liksom, sier Monsen til NTB.

Selv om det er flere tusen andre spillinteresserte i ishallen på Hamar i påsken, er det viktigste for Monsen omgang med kompiser han ikke har sett på lenge.

– Det beste er egentlig bare å sitte og spille med kamerater du aldri ser ellers. Alle studerer på ulike steder, så da samles vi her. Vi er ikke så mye med på ting her, men vi er på foredrag, sier han.

20-årsjubileum

Dennis Fjellstad er på The Gathering for første gang. For ham er innendørs det beste stedet å tilbringe påsken.

– Jeg har ikke noe lyst til å dra på hytta eller noe, det er kjedelig, konkluderer han.

Datatreffet har i år 20-årsjubileum. Etter å ha vært arrangert flere steder rundt om i landet, vokste The Gathering seg stort nok til Vikingskipet midt på 90-tallet. Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) sendte spillentusiastene en gratulasjon i anledning jubileet.

–0,9 prosent av norske dataspillere har en avhengighet, og det er viktig å hjelpe dem. Men majoriteten har et helt vanlig forhold til spilling. The Gathering beviser at dataspill kan være en veldig sosial aktivitet. Ha det gøy i Hamar, lød hilsenen.

Fire narkotatt

Politihunden Gjermund skal også tilbringe mye av påsken innendørs. Ved 17-tiden onsdag hadde han snust seg fram til fire personer som var i besittelse av narkotika.

– Det dreier seg om bruk og besittelse av mindre mengder. Men en av dem hadde 25 gram hasj, og det er jo relativt mye. De fire vi har tatt hittil, er menn i alderen 18-29 år, sier operasjonsleder Jørn Akre i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet skal holde jevnlig oppsyn med Vikingskipet også gjennom påsken.

 
 
 
På forsiden nå