Politiet aksjonerer

Væpnet politiaksjon i Oslo i forbindelse med terrorangrepet

Saken oppdateres.

Politiet har slått til på Sletteløkka på Årvoll i Oslo. Innsatsleder Kjell Bjerklund bekrefter at aksjonen er i forbindelse med fredagens terrorangrep.

- Vi har hatt en politiaksjon mot denne adressen. Den er i forbindelse hendelsene her på fredag, sier han til adressa.no.

Adressa.nos reporter på stedet bekreftet at det er et stort oppbud av politi i området.

Fant ikke sprengstoff

Politiet opplyser like etter klokka 14 at de ikke kan sette personene i sammenheng med terroraksjonen.

- Det er ikke funnet sprengstoff på dette stedet, og de anholdte personene er dimittert. Politiet har ikke holdepunkter for å kunne sette disse personene i sammenheng med terroraksjonen, skrives det i en pressemelding.

Det var opplysninger som framkom i forbindelse med den pågående etterforskningen som førte til at politiet gikk til væpnet aksjon på Sletteløkka rett før kl. 12 i dag.

Flere bygg avsperret

Ifølge Dagbladet skal naboer ha sett seks personer bli hentet u t i bare undertøyet.

- Store politistyrker har omringet og sperret av et lagerbygg. Bombegruppa er også inne i gården, fortalte journalist Harry Tiller.

Det er ikke observert bombehunder på stedet. En del mennesker har begynt å samle seg, i tillegg til pressen. Politiet sørger for å holde publikum unna. Et bruktbilsenter er registrert på adressen. Det finner seg mange biler inne på området.

- Det er også store mengder skrot. Hele tomta er avsperret med politibånd, men det er en rekke andre bygg også inne på området, forteller vår reporter Harry Tiller.

Det er høye gjerder rundt tomta som gjør det vanskelig å se inn.

Naboer likte ikke stedet

Nabo Marit Fjell (21) forteller at området har vært brukt av et bilverksted. Det ble imidlertid nedlagt for en tid tilbake.

- Stedet har forfalt og blitt tommere og tommere, sier hun til adressa.no.

Fjell forteller at hun alltid har lurt litt på hva bygningene ble brukt til. 21-åringen likte ikke å bevege seg i nærheten av byggene.

- Det har jeg vært forsiktig med, sier hun.

Historien bekreftes av flere andre naboer.

- Etter at bilverkstedet ble nedlagt har det vært drevet billakkering her, hevder nabo Robert Rikenberg.

Han har sett folk som har vært aktive i området på natterstid.

- Hvilke personer da?

- Det har sett ut som øst-europeere, men har ikke turt å prate med dem, sier Rikenberg.

En hvit varebil skal ha kjørt ut og inn av området.

- Ulovlig verksteddrift

En annen nabo forteller til adressa.no at et firma i nærheten av der politiet aksjonerte tidligere har blitt bøtelagt blant annet for ulovlig verksteddrift.

Ifølge ham har naboene i området engasjert seg sterkt for å få en slutt på den store aktiviteten på den aktuelle adressen. Han kan ikke si sikkert om det er denne adressen politiet aksjonerer mot.

adressa.no kommer med mer

 
 
 
 
 
På forsiden nå