Mystisk lysfenomen over Norge

- Vi aner ikke hva det er, sier Hovedredningssentralen.

Saken oppdateres.

Flere personer har kontaktet adressa.no etter å ha sett et merkelig lys over Trøndelag.

Allerede rundt 20.30 kom det et bildet inn til redaksjonen. Det er tatt over Selbu.

– Vi sto ute på altanen og mente vi så en stor stjerne. Da vi tok frem kikkerten for å ta den nærmere i åsyn så vi at det var et klart og stort lys. Det ser også ut som det er flere smålys ved siden av lyset, skriver innsender i en mail.Lyset beveget seg fra Selbu og i retning Tydal.

Senere observasjoner

Redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge har fått flere telefoner om lysfenomen. Disse telefonene har imidlertid kommet en del senere på kvelden.

- Alle de observasjonene vi har fått har vært rundt midnatt. Meldingene har kommet fra Smøla i nord til Lom i sør, og folk melder at det har lyst opp områdene de har vært i, sier Willassen.

Han melder at de første observasjonene kom fra Smøla. Deretter kom det observasjoner fra Oppdal, Nordmøre, Sogn og Fjordane og Gudbrandsdalen.

- Innringerne fortalte om et lysfenomen i flere farger, sier han.

To drønn

Det har også blitt hørt to drønn som kan settes i sammenheng med lysfenomenet.

- Det ene ble hørt i Gudbrandsdalen, og det andre ble hørt i Sogn og Fjordane. Om det er en satelitt eller noe annet blir bare spekulasjoner, sier Wilassen.

Kan være meteoritt

Politiet i Nord-Trøndelag har ikke hørt om fenomenet, mens operasjonssentralen i Sør-Trøndelag har hørt rykter om observasjoner over Oppdal. Politiet i Gudbrandsdalen er imidlertid blitt kontaktet av flere.

- Folk har sett en ildkule som forsvant i en enorm hastighet, at det var blått i kanten og oransjerødt bak. Han ene som hadde observert det sa at det lyste opp hele dalen, sier operasjonsleder Arvid Røste ved Gudbrandsdal politidistrikt til VG Nett.

Heller ikke operasjonslederen vet hva fenomenet kan være, men åpner for at det både kan være meteoritt og satelitt. Han påpeker også at et smell kan være noe som har brutt lydmuren.

Meteorologisk institutt vet heller ikke noe om lysfenomenet.

 
 
 
 
På forsiden nå