Det er et hundeliv å være papegøye. I alle fall om du er av det slaget som liker å herme etter hunder, katter og måker. Noe som 37 år gamle Jacko fra Stavanger har som favoritt-hobby.

Men ikke alle er like glade i å ha en bjeffende og mjauende papegøye som nabo. I allefall ikke om det ødelegger nattesøvnen.

Tar saken til tingretten

Borettslaget Tjensås III på Tjensvoll utenfor Stavanger har nå sett seg lei på dyreimitasjonene til Jacko. Og etter en innledende runde i forliksrådet der matmor Line Katrine Lie tapte, skal saken nå opp for Stavanger tingrett.

- Det er vært sjelden at den skriker. Når jeg tar den ut om sommeren, kan den etterligne hunder, katter og måker. Og det irriterer visst naboene. Andre naboer og barna i nabolaget synes bare det er kjekt, sier Lie til aftenbladet.no.

Naboforholdet som surnet

Ifølge Lie var naboforholdet mellom Jacko og naboene vegg-i-vegg problemfritt det første året. Men for to år siden fikk hun beskjed fra styret i borettslaget om at de hadde mottatt klage på støy fra hennes leilighet.

- Først klaget de på at de hørte lyder fra papegøyen når jeg tok den ut på terrassen på fine dager. Nå mener de at den bråker døgnet rundt. De har sagt at de må skaffe seg en campingvogn å bo i dersom jeg skal beholde Jacko, sier Lie.

Sover hele natten

Lie påpeker til aftenbladet.no at Jacko sovner mellom kl. 21.30 og 23.00 om kvelden. Papegøyen sover da til matmor står opp neste dag.

Lie nekter å godta naboenes krav om å kvitte seg med Jacko. Derfor har hun nå ordnet seg med advokat som vil føre saken for henne når den nå skal opp i tingretten. Fra borettslagets side er det juridisk rådgiver i boligbyggelaget, John Laugaland, som skal føre saken.

- Loven og ordensreglene i borettslaget sier at man ikke skal bruke boligen og fellesarealer på en måte som på urimelig vis er til ulempe for andre. Dyr skal ikke være til sjenanse for naboer. Striden i retten vil stå om når papegøyen bråker og hvor mye, sier Laugaland.

Nekter å kvitte seg med Jacko

Det har ikke lyktes aftenbladet.no å få kontakt med naboene som irriterer seg over Jacko. Line Katrine Lie sier at om hun nå skulle tape i tingretten så vil hun ta med seg saken videre opp i rettsystemet.