Inga Marte Thorkildsen blandet seg inn i incestsak

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Inga Marte Thorkildsen (SV) får sterk kritikk for å ha blandet seg inn i etterforskningen av en overgrepssak. Selv mener hun at hun ikke har gjort noe galt.

Saken oppdateres.

Barneministeren benekter at hun har forsøkt å presse politiet i etterforskningen av angivelige overgrep mot en liten gutt eller påvirke utfallet av straffesaken. Hun hevder hun bare ville minne etterforskerne på at Staten Barnehus i Oslo har spesialkompetanse på å avhøre barn og har helsepersonell som kunne undersøke barnet for å finne eventuelle spor etter overgrep.


– Vi vet at barns rettssikkerhet dessverre blir ivaretatt i svært varierende grad i slike saker. Derfor ba jeg politiet vurdere å bruke barnehuset til å ta avhør av gutten, ser Thorkildsen til NTB.


Det var mens hun fortsatt var stortingsrepresentant for SV at Thorkildsen satte seg inn i saken etter en henvendelse fra barnets bestefar og mor. Hun kontaktet politiet etter å ha fått informasjon om at etterforskningen av overgrepspåstandene ikke ville bli gjenopptatt, ifølge Dagbladet.


Hun hadde fått sakens dokumenter fra barnets mor, hvor det framgikk at gutten selv hadde forklart seg om overgrep til flere uavhengige instanser og i dommeravhør. Gutten, som ble diagnostisert med posttraumatisk stressyndrom, er i dag under farens omsorg, og straffesaken lagt bort, ifølge Thorkildsen. (©NTB)


På forsiden nå