Vet ikke om sokken er brukt

SØRUM: Politiet kan ikke si sikkert om den mye omtalte sokken som er funnet ved åstedet for trippeldrapet, er brukt i forbindelse med drapene.

Saken oppdateres.

Politiførstebetjent Tore P. Bakken fra Kripos sa i Nes herredsrett i dag at sokken trolig har ligget i terrenget i bare "noen timer".

Tidligere er det blitt kjent at sokken kan ha vært dratt over en sko for å skjule avtrykk, og at en eventuell gjerningsmann mistet den bare få meter fra huset da han eller hun forlot stedet. Forsvarer for Veronica Orderud, Heidi Ysen, lurte på hva denne tidsangivelsen betyr. Bakken sa da at han, ut fra hvordan sokken ble funnet av en hund og hvordan gresset var grodd på stedet der den lå, antar at tidsangivelsen kan strekke seg opp til ett døgn.

De tre ofrene i kårboligen på Orderud gård ble funnet ved 11-tida 23.mai i 1999. Politi og påtalemyndighet legger til grunn at drapene trolig skjedde natt til lørdag, halvannet døgn for sokken ble funnet. Dermed lurte advokat Ysen på om dette kan bety at sokken har kommet til etter drapene.

- Det vil jeg ikke ha noen formening om, sa Bakken.

Da sokken ble funnet var den tørr. Advokat Ysen viste til at det regnet fredag kveld, og noe utover natta da drapene fant sted. Hun undret derfor på om ikke sokken burde ha vært fuktig om den hadde ligget ute siden drapsnatta.

Til det svarte Bakken at det var 11 grader den dagen den ble funnet og noe vind, slik at han ikke kunne utelukke at sokken kunne ha tørket om den hadde ligget ute siden natt til lørdag.

Politiet fortsetter i dag tirsdag med sin redegjørelse av de tekniske funnene på åstedet for trippeldrapet.

I dag er det også blitt kjent at politiet har funnet et uidentifisert skoavtrykk på kjøkkenet ved liket av Anne Orderud Paust. Rundt 50 meter fra kårboligen, i et lite skogholt ved en åker, er det også funnet avtrykk av en seilerstøvel. Størrelsen har ikke politiet sjekket ut ettersom man mener avtrykket ikke har noe med drapene å gjøre.

Kripos fastholder at brukeren av en damesko i størrelse 39-41 trolig har vært på åstedet da drapene ble begått. Avtrykket av skoen, av merket Bohan, er funnet flere steder i huset, blant annet oppå glasskår som lå inne i huset.

 
På forsiden nå