Kroppsbygger hadde dopingfabrikk i kjelleren

Produserte store mengder anabole steroider i hjemmelaboratorium i bolighus.

Hjemme hos: I et kjellerrom på Østlandet ble det produsert store mengder ulovlige dopingmidler. 

Saken oppdateres.

Informasjon fra etterforskningen av Operasjon Gilde ledet nylig politiet til det hittil største beslaget i den omfattende saken:

En dopingfabrikk, komplett med profesjonelt produksjonsutstyr og varelager.

Adressa.no kan i dag bringe politiets egne bilder fra razziaen på Østlandet.

Skjult i kjeller

Fabrikken lå skjult i kjelleren i et helt vanlig bolighus i Ullensaker kommune. Den har forsynt betalende brukere med anabole steroider i stor stil. Dopingmidler kokes ofte sammen i slike hjemmelaboratorier, etter at virkestoffet er innkjøpt fra Kina og andre land gjennom internett.

LES OGSÅ: Her begynte Operasjon Gilde

LES OGSÅ: Fant laboratorium i bolighus

I kjellerrommet står spiker ut av udekkede vegger, bobleplast ligger i et hjørne og i hyller opp til taket er forskjellig rekvisita: etiketter, hetteglass, kjemikalier. Oppå komfyren står en kopimaskin og på en hylle over den, flere flasker rødsprit. En svart søppelsekk er teipet over vinduet øverst på veggen.

- Til Trøndelag

Politiet beslagla til sammen litt under 700 glass med dopingmidler fra laboratoriet.

– Det dreier seg om verdier for flere hundre tusen kroner, sier politiadvokat Bente Bøklepp til adressa.no.

To menn, en 40-åring og en mann i 30-årene, ble pågrepet i forbindelse med razziaen. Begge tilhører et kroppsbygger- og fitnessmiljø, i likhet med mange andre av de over 60 siktede i Operasjon Gilde. 

LES OGSÅ: «Denne siden er beslaglagt av politiet»

Mennene ble transportert til Trondheim og varetektsfengslet. Rettsdokumentene er i sin helhet unntatt offentlighet.

- Fabrikken forsynte flere deler av landet. Blant annet har noe av dopingmidlene gått til Trøndelag, sier politiadvokat Bøklepp.

Godkjent av justervesenet

På arbeidsbenken i dopingfabrikken står en vekt, påklistret Justervesenets godkjenning for 2008. I et annet hjørne er varebeholdningen sirlig stablet i gjennomsiktige plastkasser fra Ikea. Kassene er organisert etter steroidtype og mengde.

Da politiet slo til var fabrikken gått tom for enanthate (Testosteron), mens det var rikelig med masteron, primobolan, testo propionate igjen på lager. Sistnevnte er et hurtigvirkende steroid som kan gi synlige resultater innen en uke. 

Etter to i varetekt i Trondheim, ble begge mennene løslatt. De er fortsatt siktet for grov dopingforbrytelse.

60 arrestert

Politiet i Trondheim styrer Operasjon Gilde. Så langt har over 60 personer blitt siktet på landsbasis. Det store antallet gjør at opprullingen er i ferd med å bli den største i norgeshistorien.

- Det er blitt et nasjonalt prosjekt etter hvert. Saken har blitt langt større enn hva vi hadde grunn til å tro, sier etterforskningsleder Bjørn Are Kattem til adressa.no.

Fjorten politidistrikt har så langt vært involvert i etterforskningen. De strekker seg fra Agder i sør til Salten i nord og omfatter også: Østfold, Romerike, Nordre Buskerud, Søndre Buskerud, Rogaland, Hordaland, Oslo, Sør- og Nord-Trøndelag, Nordmøre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Midtre Hologaland.

Mange av siktelsene i Gilde går blant annet på grov omsetning av doping, organisert kriminalitet og hvitvasking.

Operasjon Gilde
  • Etterforskningen av dopingsaken med utspring i Trondheim begynte 1. desember 2011. Siden har over 40 personer blitt pågrepet i store deler av landet. Sør-Trøndelag politidistrikt styrer etterforskningen, men samarbeider med Kripos, Skatteetaten, Økokrim og Tollvesenet.
  • 15. februar: Over ti personer ble pågrepet i Trondheim
  • 20. februar: Sju menn varetektsfengsles. Seks av dem er fra Trondheim. Sistemann fra Nordmøre.
  • Mennene er siktet for organisert kriminalitet og grov dopingomsetning. Enkelte er også siktet for hvitvasking
  • 26. mai: Natt til pinseaften slår politiet til mot utestedene Crash og Raus i sentrum. Sju personer pågripes. To varetektfengsles
  • 26. mai: Natt til pinseaften slår politiet til mot utestedene Crash og Raus i sentrum. Sju personer pågripes. To varetektsfengsles
  • 12. juni: Dopingbørsen Anabolic Forums beslaglegges av politiet
På forsiden nå